POTRESNE REČI policajca sa KiM: Albanci ispalili 400 metaka i unakazili Srbina do neprepoznatljivosti

Filipović kaže da Albanci tvrde da su na celom severu kriminalci, što je neistina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Aleksandar Filipović, policajac, doskorašnji šef operative na severu Kosova i Metohije, objasnio je zašto su Srbi napustili privremene institucije.

– Bitno mi je da naglasim da sam išao u školu u Kosovskoj Kamenici, da sam se školovao u Beogradu, i da sam profesionalac. Mi smo hteli da se integrišemo, da bi ljudima bilo bolje, i njima su puna usta sprovođenja zakona, a ja vam kažem da pravo i pravda ne postoje u tzv. Kosovu. Što se tiče baš tih stvari mogu da pričam do ujutru, ali poslednjih godinu i po dana je postalo neizdrživo. Mi smo bili primorani da napustimo institucije. Mi ništa nismo mogli da promenimo na terenu, to je došlo do izražaja dolaskom specijalaca.

Filipović kaže da Albanci tvrde da su na celom severu kriminalci, što je neistina.

– Imate situaciju da brane srpske proizvode. Ja hoću da moja deca piju mleko koje sam i ja pio, i automatski su gurnuli ljude u sivu zonu, a onda smo svi postali odjednom kriminalci. Jedan primer ću navesti. Pre par meseci su jednog našeg sugrađanina koji je vozio kiselu vodu i pivo, ispalili su 400 metaka da bi zaustavili kamion. On je krenuo da beži, pucali su i na njega, a kada je pao unakazili su ga do neprepoznatljivosti. Ja sam poslao moje policajce da vide šta se dešava, a oni su mi rekli da je unakažen toliko da ne znaju ko je. Poslali smo hitnu pomoć, a oni su ih zadržavali i pretresali. Pazite, nisu dozvolili Hitnoj pomoći da pomogne povređenom. Inspektorat je rekao da nema elemenata krivičnog dela – rekao je on na sastanku Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Filipović je podsetio da je na kraju ministar policije tzv. Kosova rekao da je sve to opravdana upotreba sile.

– Kad dođu ambasadori na sastanke sa nama, znate li koje je to poniženje da nema osnovnog nivoa pristojnosti i poštovanja. Oni gledaju u plafon, da li je upaljen televizor. Sve to kada saberete, nije bilo drugog rešenja osim da se napuste institucije. Koliko šamara, udarcima kundacima i maltretiranja od strane tih specijalaca, nema im broja. A naši ljudi su ponosni i ćute. Kada se prijavi, niko ne bude kažnjen. Svi kao da su gluvi na to – kazao je Aleksandar Filipović.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar