Ova hologramska jelka nije igračka: Nesvakidašnji projekat postao HIT na mrežama (VIDEO)

Autor je koristio programski jezik Python i Raspberry Pi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / SeanHodgins

Novogodišnji praznici ne mogu da prođu bez okićenih jelki, koje predstavljaju svojevrsni izazov i zabavu za čitavu porodicu.

Svako ih ukrašava na različit način, a jutjuber Šon Hodžins je otišao korak dalje.

Koristeći naprednu tehnologiju izradio je hologramsku, tačnije digitalnu jelku koja emituje raznorazne slike i pravi lajt-šou.

Sofisticirani sistem

Hodžins je ranije predstavljao nesvakidašnje (praznične) projekte, a sada je osmislio metalnu konstrukciju opremljenu magnetima, senzorima, LED trakama i elektromotorom.

Uz to, koristio je programski jezik Python i “single-board” kompjuter Raspberry Pi za komunikaciju s LED trakama, koje emituju svetla i stvaraju privid holograma.

Ukoliko niste upoznati, Raspberry Pi je razvijen u Velikoj Britaniji s ciljem da promoviše i uči osnove informatike u školama i zemljama u razvoju.

Nije za igru

Čitav projekat realizovan je zabave radi, ali nije igračka, prenosi Gizmodo.

Naime, elektromotor okreće metalnu konstrukciju velikom brzinom, neko bi rekao rizičnom, a Hodžins je osmislio adekvatan naziv – Izuzetno opasna holografska jelka (Extremely Dangerous Holographic Christmas Tree).

U narednom prilogu, upoznaćete najvažnije detalje, a ko zna… Možda ćemo jednog dana umesto tradicionalnih jelki koristiti upravo proizvod ovog jutjubera.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar