Olga Danilović ima novog trenera: Nekada 157. igrač na ATP listi preuzeo brigu o srpskoj teniserki!

- Nema mnogo takvih igračica kao Olga. Tehnički, ona je najbolja teniserka koju sam ikada sreo - rekao je Navaro

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Alesto

Srpska teniserka Olga Danilović ima novog trenera. Brigu o 21-godišnjakinji, trenutno 156. na svetu, preuzeo je Španac Salvador Navaro, koji je svojevremeno dogurao do 157. pozicije na ATP listi.

Beograđanka je u dosadašnjoj karijeri osvojila jednu WTA titulu, i to 2018. godine u Moskvi.

Njen novi trener je u intervjuu za španski “Punto de Break” govorio o saradnji sa Srpkinjom i velikom potencijalu koji poseduje.

– Mogu da kažem da je izvanredan potencijal, potpuno verujem u njenu igru. Istina, ima stvari za napredak, ali sveukupno gledano, kao igračica, bez sumnje je potencijal za Top 10 – uveren je Navaro.

Poznato je da Danilovićeva nekada i previše temperamentno reaguje na terenu, Navaro će pokušati da kanališe njene emocije.

– To je široko rasprostranjen problem u ženskom tenisu. Ima veoma nisku emocionalnu kontrolu i veoma visoku emocionalnu nestabilnost, zbog čega ima toliko različitih šampionki i toliko uspona i padova na rang listi. Ovo je jedna od stvari koje hitno treba poboljšati – jasan je Španac.

Navaro je oduševljen kvalitetom naše teniserke.

– Nema mnogo takvih igračica kao Olga. Tehnički, ona je najbolja teniserka koju sam ikada sreo. Video sam je prethodnih nedelja da je dobra, vesela, kako se savršeno uklapa u grupu u kojoj je jedina devojka. Trudi se, veruje u projekat – veliki je optimista novi Olgin trener.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar