Ronaldo poručio Nejmaru: Idi kod psihologa, pritisak može da bude opasan po tebe

Selektor Tite je kritikovan u brazilskim medijima upravo zbog činjenice da  nije uključio psihologe u svoju delegaciju u Kataru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Bandic

Nekadašnji brazilski reprezentativac Ronaldo poručio je sunarodniku  Nejmaru ”da potraži pomoć psihologa kako bi izdržao pritisak” posle neuspeha na Svetskom prvenstvu.

Nejmar se u međuvremenu nekoliko puta oglasio na društvenim mrežama, a objavio je i prepisku sa saigračima iz reprezentacije da bi pokazao javnosti kako im je teško pao neuspeh na Mundijalu.

To  mi je slomilo srce na način da sam bio i psihički uništen i želeo sam da pronađem način na koji mogu da mu pomognem – rekao je Ronaldo za brazilski dnevnik “Folha De Sao Paulo”.

Legendarni fudbaler je priznao da u potpunosti razume Nejmara, ali…

– Savetovao bih Nejmaru da potraži pomoć psihologa kako bi izdržao ovaj pritisak, koji je opasan za čoveka. Nejmar će da se vrati fudbalu sa istom strašću i željom, koju je imao pre Svetskog prvenstva. Hteo bih da naglasim da obratimo pažnju na mentalno zdravlje naših fudbalera – rekao je Ronaldo.

Selektor Tite je kritikovan u brazilskim medijima upravo zbog činjenice da  nije uključio psihologe u svoju delegaciju u Kataru.

Mislim da takav tretman ne može da traje kratko, posebno za turnir kao što je Mundjal. Ono što bih preporučio sportistima je da imaju ovakvu vrstu monitoringa u svojim životima – rekao je Ronaldo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar