Kosa ne mora da izgleda suvo i oštećeno tokom zime: Pet saveta kako da uvek bude bujna i sjajna

Kosi je tokom zime neophodna dodatna nega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kako bi kosa ostala zdrava i sjajna i tokom zime, potrebna joj je dodatna zaštita.

Profesionalni frizeri izdvajaju pet stvari o kojima morate da vodite računa:

1. Nosite kapu

Važno je prekriti kosu tokom zime kapom ili maramom kako biste je zaštitili od isušivanja kao posledice izlaganja hladnom vazduhu, kiši i snegu, a ako to ne prevenirate kosa će biti lomljiva. Vuna, pamuk i slićni materijali mogu takođe uzrokovati lomljenje kose, pa bi kapa trebala biti postavljena svilom ili satenom.

Kako biste izbegli statički elektricitet, pre nego stavite kapu, koristite ulje ili ulje u spreju. Suva ulja nisu teška i sadrže prirodne minerale koji hrane kosu i daju joj sjaj.

Foto: Shutterstock

2. Kupite ovlaživač vazduha

Želite znati više o tome kako jednostavno sušiti kosu tokom zime? Koristite ovlaživač vazduha. Kako je vazduhz iznimno suv u prostorijama u kojim boravimo tokom zime, kosa se suši. No ovlaživač vazduha će naravno u prostoriju uneti vlagu i vaša će kosa izgledati savršeno.

3. Redovno se šišajte

Kosa bi se trebala skraćivati svakih 4 do 8 nedelja kako bi uvek bila zdrava i izgledala sveže. Dovoljno je samo ukloniti centimtar ili dva vrhova kose kako biste videli promene, ali i sprečili oštećenja.

Foto: Shutterstock

4. Ne perite kosu vrelom vodom

Iako je topli tuš nešto ćemu se veselimo kada dođu hladni dani, ona može isušiti kosu i tako je ostaviti lomljivom i ne baš lepom. Kosu perite mlakom vodom a ispirite hladnom.

5. Izbegavajte upotrebu fena i pegle za kosu

Njbolje bi bilo kosu ostaviti da se suši sama, jer sušenje fenom povećava šanse da će se ona lomiti. Ako je sušite bez fena, sigruno čuvate njeno zdravlje ali i lepotu.

Ako nemate vremena preko dana, operite kosu naveče i pustite neka se suši dok spavate, naravno ne uz otvoren prozor. Iskoristite zimu kako biste isprobali pletenice ili punđe.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Objektiv.rs, najzena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar