Opsadno stanje u Tirani: Helikopteri nadgledaju grad, u širem centru zabranjeno kretanje vozila i ljudi

I pored toga što je albanska policija zabranila održavanje protesta na glavnom gradskom bulevaru, opozicija i dalje ne odustaje od te namere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

Opsežne mere bezbednosti od jutros su preduzete u Tirani povodom Samita lidera EU i Zapadnog Balkana.

Helikopteri čitavo pre podne nadgledaju grad, a u širem centru zabranjeno je kretanje vozila i prolazak ljudi.

U delu centralnog gradskog bulevara gde se nalazi zgrada Vlade, za 12 sati pristalice Saljija Beriše i Iljira Mete najavile su protest, a trenutno je nemoguće prići jer je policija postavila kordon i gvozdenu ogradu.

I pored toga što je albanska policija zabranila održavanje protesta na glavnom gradskom bulevaru, opozicija i dalje ne odustaje od te namere.

Kako se nezvanično saznaje, demonstranti će od sedišta Demokratske Partije u 12 sati krenuti ka bulevaru i zaustaviti se ispred policijskog kordona.

Salji Beriša pozvao je svoje pristalice, koje su već počele da pristižu iz različitih pravaca obližnjih ulica, da se okupe u blilzini hotela Dajti na ulazu u Bulevar kod policijkog kordona.

Ispred sedišta DP, gde se oko 11.30 očekuje dolazak njenog lidera Saljija Beriše, nalazi se i veliki broj stranih i domačih novinara i TV ekipa koje izvestavaju sa ovog događaja.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kosovo online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar