“Zaštitićemo građane Srbije”: “Marice” kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu, oglasio se MINISTAR

Na području Horgoša i Subotice do sada je privedeno više od 600 iregularnih migranata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:MUP

Nakon prijave o pucnjavi među migrantima kod Horgoša, policija pretražuje teren, a na područje grada Subotice stigao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Na području Horgoša i Subotice do sada je privedeno više od 600 iregularnih migranata, koji je ce biti prevezeni u izbegličke centre na jugu Srbije, saznaje Tanjug.

Tokom akcije zaplenjeno je i oružje.

Akcija se odvija i u Beogradu, a policija sklanja migrante sa beograsdskih ulica i trgova.

U blizini Ekonomskog fakulteta primetne su dve policijske “marice”, dok se u parku ispred te ustanove, koji je od 2015. često mesto okupljanja migranata, nalazi nekoliko desetina njih, okruženi policijom, prenosi Tanjug.

– Nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo. Životi i imovina građana Srbije će biti zaštićeni – poručio je Gašić, koji se uputio na teren kako bi pružio podršku pripadnicima MUP-a koji se svakodnevno suočavaju sa iregularnim migrantima i kriminalnim grupama krijumcara ljudi, ali i građanima Subotice, Horgoša i okolnih mesta, kako bi ih uverio da je policija uvek tu da ih zastiti.

Kako je MUP ranije saopštio, policija je, zajedno sa Žandarmerijom, noćas započela sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekla šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar