Vučić o preporukama EP: Traže da priznamo nezavisno Kosovo, dokon pop goveda krsti, SAMI DONOSIMO ODLUKE

Predsednik objasnio zašto neki mediji kriju od ljudi da se u preporuci traži priznanje Kosova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući to što je Evropski parlament usvojio je Rezoluciju o proširenju EU, koja jasno predstavlja novi vid pritiska na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji, odgovorio da je istim dokumentom traženo da Srbija prizna nezavisnost Kosova, ali da nekima nije odgovaralo da obaveste javnost.

– Interesantno kako se naši mediji ponašaju, mislim na one koji su prenosili vesti o tome. Nisu donili rezoluciju, nego preporuke. Nisu u pitanju samo sankcije, jer postoji jedan deo javnosti koji bi da disiplinuje predsednika i Vladu kako je bi trebalo da uvedemo sankcije. Preskočili su da vam pročitaju onaj deo koji govorio o tim preporukama EP da moramo da priznamo nezavisno Kosovo. Pa pitam sve one koji govore o dobronamernosti tih poslanika EP, što su to sakrili? Ššto ne obavestimo javnost šta zaista traže od nas? To što od nas traže je međusobno priznanje, pošto je Srbiji jako važno da nas prizna Priština – rekao je ironično predsednik.

– Što to krijemo od ljudi, da traže priznanje Kosova? Zato što bi onda ljudima bilo jasno šta ti poslanici stvarno žele Srbiji i onda bi bolje razumeli poziciju državnog rukovodstva i zato se to krije.  Potvrđuju se moje reči, da uvedemo sankcije rekli bi “lepo je to što ste uradili”, potapšali vas po ramenu, a onda bi tražili da priznamo nezavisno Kosovo. Nisam se mnogo zabrinuo zbog tih preporuka, dokon pop goveda krsti, nismo zainteresovani za međusobno priznanje, a što se tiče prve stvari, umemo sami da donosimo svoje odluke. Mi ćemo da nastavimo da slušamo sve što govore i pokazujemo poštovanje a odluke donosimo u našem interesu – rekao je predsednik.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar