Trikovi iskusnih kuvarica: Kako da se lako oslobodite neprijatnih mirisa u kuhinji?

Za tren oka ćete se otarasiti ustajalog smrada hrane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nema ništa gore od ustajalog neprijatnog mirisa koji se u kuhinji nakupi posle kuvanja hrane.

Međutim, kao i za većinu drugih stvari, i u ovim slučajevima postoje jednostavna domaća rešenja.

Miris jučerašnje večere još se oseća u vazduhu

Sve što treba da uradite u ovom slučaju je da u lonac sa ključalom vodom dodate koru pomorandže i prstohvat cimeta i ostavite da se krčka nekoliko minuta. Zatim isključite šporet i sačekajte da se sadržaj lonca ohladi. Ovom metodom, neprijatan miris sa jučerašnje večere će zauvek ispariti!

Loši mirisi iz frižidera

Prvi korak je identifikovanje i uklanjanje izvora lošeg mirisa. Ako je neprijatna “aroma” još uvek u vazduhu, ostavite otvoreno pakovanje sode bikarbone u frižideru oko 24 sata. Ako je miris prejak, treba dodati i zrna kafe i sačekati nekoliko dana.

Ako je miris kiselkast, najbolji prijatelj će vam biti aktivni ugalj ili ugalj, koji treba da sipate u tanjir i ostavite u frižideru nekoliko dana.

Foto: Shutterstock

Ako kuhinja miriše na dim bilo kog porekla

U tom slučaju, sipajte malo sirćeta u plitku posudu i sačekajte nekoliko sati da sirće upije loše mirise.

U slučaju zagorelog mleka

Samo 10 sekundi nepažnje može dovesti do “bežećeg” mleka, koje miriše prilično neprijatno. Na sreću, postoji jedno jednostavno rešenje za ovaj problem. Sve što treba da uradite sa prokuvanim mlekom je da ga sipate u čistu posudu i prekrijete kuhinjskom krpom presavijenom nekoliko puta.

Kako da se oslobodite neprijatnih mirisa iz plastičnih posuda?

Soda bikarbona, limun i kafa u zrnu mogu pomoći da se otarasite loših mirisa iz posuda za hranu. Da biste to uradili, iscedite jedan limun i operite posuđe limunovim sokom. Osim toga, posuđe možete “istrljati” kriškom limuna.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Objektiv.rs, Magazin Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar