Nije pomoglo NI JEMSTVO OD MILION EVRA: Petar Lazović ostaje iza rešetaka

Lazović je, podsetimo, uhapšen 18. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Bivši crnogorski policajac Petar Lazović, navodni pripadnik kavačkog klana ostaje iza rešetaka jer je Viši sud u Podgorici prihvatio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva o prihvatanju milionskog jemstva i njegovog puštanja iz pritvora.

Naime, Lazović je bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore i sumnjiči se da je bio doušnik Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana koji se nalazi na crvenoj Interpol poternici.

– Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici je, postupajući po žalbi SDT-a Kt-s Br.12/22 od 18.11.2022. godine, povodom iste i po službenoj dužnosti, ukinulo rešenje sudije za istragu ovog suda Kris.br.64/22 od 15.11.2022. godine, kojim se prihvata jemstvo od strane branioca okrivljenog P. L., a koje se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, procenjene ukupne vrednosti 1.540.00,00 evra, kao i gotovog novca u iznosu od 100.000,00 evra, vlasništvo Z. L., uz izricanje mere nadzora zabrana napuštanja glavnog grada uz obavezu povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave, te naložilo sudiji za istragu ponovno odlučivanje – piše u saopštenju suda.

Sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici, Suzana Mugoša, usvojila je 16. novembra predlog odbrane da se uz jemstvo od 1.640.300 evra ukine pritvor službeniku ANB-a Petru Lazoviću

Odluka u ovom slučaju nije bila pravosnažna, te je tužilaštvo u ovom slučaju imalo pravo žalbe.

Lazović je, podsetimo, uhapšen 18. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar