“Videli smo ČUDAN objekat iznad sela”: Prve izjave svedoka iz Poljske, poznato i ko je poginuo

Eksplozija se desila u otprilike 15.35 časova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/Printscreen

U eksploziji koja se desila u Prževodovu, mestu u Poljskoj u blizini granice sa Ukrajinom, poginule su dve osobe posle udara rakete, izveštavaju mediji.

Prževodov je mali grad u oblasti Hrubješov, prenosi Wyborcza, udaljen samo 6 kilometara od granice sa Ukrajinom.

Eksplozija se desila u otprilike 15.35 časova danas, u oblasti u kojoj rade kompanije koje se bave poljoprivredom, a čula se u krugu od 15 najmanje kilometara, kako prenosi izveštač ovog medija sa lica mesta.

Prema informacijama Wyborzcze, eksplozija se desila pored uređaja na kojem zaposleni u kompaniji mere žito. Žrtve eksplozije su zaposleni kompanije koji je merio žito i jedan od farmera koji je doneo kukuruz na merenje. Obojica su poginula na licu mesta. Zgrada u kojoj se nalazila vaga u potpunosti je uništena.

– Imam prijatelje u blizini ovog mesta. Rekli su mi da su nešto pre eksplozije iznad sela videli čudan objekat kako pada sa neba. Nekoliko sekundi kasnije začula se snažna eksplozija koja je potresla celu oblast. Ljudi sumnjaju da je reč o zalutaloj raketi ili delu oborene rakete, verovatno namenjene Ukrajini – rekao je dobrovoljac sa kojim je razgovarala novinarka Wyborcze.

Potpuna informaciona blokada je uvedena na licu mesta, a ni policija ni vatrogasci ne daju bilo kakve informacije. Helikopteri kruže iznad mesta udara.

BONUS VIDEO



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar