Predsednik Vučić otkrio: Nije u pitanju bio vojni dron NATO-a

Istakao je da je Srbija mala zemlja i da je naša vojska mala, ali da smo desetostruko snažniji nego što smo bili

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da dron, koji je oboren u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška, nije bio vojni dron NATO-a.

Vučić je u emisiji “Hit tvit” na Pinku, na pitanje da li je pronađen dron ili ne posle obaranja, rekao da će Vojska Srbije i Vojno-bezbednosna agencija, ako bude bilo potrebe, dati obaveštenje po tom pitanju.

“Vojska je objavila saopštenje. Tu nema igri, ljudi koji misle da se tako neko igra sa tako nečim, to su desetine protokola oko svega. Nama se to dogodilo dan kasnije kada smo već govorili o dronovima koji su bili iznad kasarni na Novom Pazaru, Raški i Merdaru tamo prema Kuršumliji tako da nije to bila neka novost za nas nego smo tada rešili da obaramo”, rekao je Vučić.

Istakao je da je Srbija mala zemlja i da je naša vojska mala, ali da smo desetostruko snažniji nego što smo bili.

Vučić je naveo da sada imamo 14 migova 29, a da smo imali jedan kada je on bio ministar odbrane.

“Danas, za razliku od tog perioda, imamo dva sistema Pancir-S1, naručili smo i M1 iz Rusije, ali to sad do nas ne može da dođe. Dobili smo prve dve baterije FK-3, baš me interesuje da vidim kako će da spreče da to dođe do nas, uz koje obrazloženje jer to oružje nije pod sistemom sankcija niti bilo šta drugo”, rekao je Vučić.

Istakao je da moramo da podignemo našu vojnu industriju i dodao da imamo ponude da u narednih 20 godina sve što proizvedemo prodamo obema zaraćenim stranima – Rusima i zapadnjacima pošto zapadnjaci naoružavaju Ukrajince.

Kometrišući primedbe o tome zašto bi nas špijunirali drnovima, kada imaju satelite, Vučić je rekao: “Zato što dronovima mogu više, bolje i detaljnije da vide”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar