Jeziva fotka šake BEZ NOKTIJU nije montaža: Evo šta se krije iza nje

Anonihija je odsustvo noktiju na rukama ili nogama i može biti rezultat urođenog defekta ili niza drugih faktora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Reddit/Cautious-Damage7575

Fotografija koja je naveliko kruži društvenim mrežama ostavila je korisnike bez teksta jer prikazuje retko oboljenje za koje skoro niko nije čuo.

Sada već viralna slika slika prvi put objavljena na Reditu prikazuje šaku osobe kojoj ne rastu nokti.

Na prvi deluje kao da čovek nosi rukavicu boje kože ili da je u pitanju kompjuterski generisana slika. Međutim, fotografija je stvarna i prikazuje ruku stvarne osobe koja pati od poremećaja sa latinskim nazivom anonichia congenita.

– Ljudi rođeni sa anonikojim nemaju nokte i ne mogu da im izrastu – piše u naslovu objave.

Anonihija je odsustvo noktiju na rukama ili nogama i može biti rezultat urođenog “ektodermalnog defekta”, ihtioze, teške infekcije, teškog alergijskog kontaktnog dermatitisa ili samopovređivanja. Prema rečima stručnjaka, ovo stanje pogađa nokte na rukama i nogama i postoje osobe koje su rođene bez njih, piše portal Times Now News.

Sajt američke vlade MedlinePlus.gov, koji objavljuje korisne informacije o zdravstvu, raspolaže sa dodatnim infomacijama o ovoj deformaciji.

– U nekim slučajevima nedostaje samo deo nokta (hiponihija), ili nisu zahvaćeni svi prsti na rukama i nogama. Sva ostala tkiva na vrhovima prstiju ruku i nogu, uključujući strukture koje obično podržavaju nokat i njegov rast su normalni – piše na ovom sajtu.

Anonihija se može javiti kao pojedinačna karakteristika ili kao deo sindroma. Nesindromska anonihija se ispoljava bilo u parcijalnim ili totalnim oblicima i rezultat je mutacije.

Mnogi korisnici Redita bili su šokirani kada su saznali za ovo stanje i raspravljali su o tome koliko bi život bio teži da nemaju nokte.

– Ako obična osoba ne može da odvoji dve lego kockice, zamislite koji je to pakao za ove ljude – primetio je neko.

– Au, čoveče. Kad im ispadne jedna karta na pod uništen je ceo špil – našalio se drugi korisnik.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Times now news

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar