Albanac napao Vučića zbog oborenog drona: Traži reakciju KFOR-a jer predsednik štiti Srbiju

Predsednik Vučić je komentarisao obaranje drona i u današnjoj izjavi, u kojoj je i potvrdio da je na prvom mestu Srbija i bezbednost njenih građana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ Rade Prelic/ Bs/ Edit, Printscreen/Youtube, Ilustracija

Jedinice Vojske Srbije neutralisale su juče komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški.

To se, očigledno nije dopalo narodnom poslaniku Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipu Kamberiju, te je slučaj komentarisao za tajkunski medij “Danas”:

– Nisam siguran da je novoimenovani ministar odbrane, ali i predsednik Srbije pročitao Vojno tehnički sporazum iz Kumanova iz 1999. godine kada je uspostavljena Kopnena zona bezbednosti koja uključuje i zabranu letova – rekao je Kamberi i dodao da očekuje reakciju KFOR-a.

Jasno je da je poslanik albanske nacionalnosti nezadovoljan odlukom predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića da štiti našu zemlju od raznih upada i špijuniranja, te pokušava da neosnovano napadne šefa srpske države.

Predsednik Vučić je komentarisao obaranje drona i u današnjoj izjavi, u kojoj je i potvrdio da je na prvom mestu Srbija i bezbednost njenih građana:

– Da oborili su dron, trebalo je više u danima ranije. Ali morali smo da rešimo sve u vezi logistike u odlučivanju, kako bismo sprečili greške iz Ukrajine. Zato sam potpisao rešenje i više nema gubljenja vremena u odlučivanju – naglasio je Vučić.

Podsećamo, u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata, te je tako juče neutralisala i dron na području Raške.

On je oboren primenom mera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar