Venecija ne odustaje: 77. filmski festival zakazan za septembar

Na čelu žirija naći će se holivudska zvezda, glumica Kejt Blančet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Venecijanska Mostra, jedan od najglamuroznijih filmskih festivala na svetu biće održan po 77. put, kako je i planirano od 2. do 12. septembra, potvrdio je predsednik Bijenala u Veneciji Roberto Čikuto za “Verajeti”.

Kako prenosi ovaj onlajn magazin, očekuje se razumljivo manji broj gostiju na Lidu, ali će organizatori sve pažljivo isplanirati pre nego što producentima predlože svoj plan.

“Venecijansko bijenale ima rok da do kraja maja utvrdi sve detalje u vezi sa predstojećim manifestacijama koje organizuje, a ključno pitanje je, u okolnostima posle pandemije, mogućnost korišćenja bioskopa za festivalske projekcije. Mi očekujemo da će italijanske vlasti dati Venecijanskom festivalu specijalan status u okviru nacionalnih bezbednosnih mera za sprečavanje širenja virusa korona”, izjavio je Čikuto, ističući da je jedna stvar regulisati šest-sedam bioskopa za festivalske projekcije, a druga priča su hiljade bioskopa širom zemlje.

Ponovo otvorio svoja vrata: Od sutra radi suvenirnica Istorijskog muzeja

Na čelu žirija naći će se holivudska zvezda, glumica Kejt Blančet, a kako prenosi “Verajeti”, Čikuto je pomenuo i problem Kanskog festivala, koji bi ove godine trebalo da se održi od 12. do 23. maja, ali je, u prvoj varijanti, odložen za jun ili jul.

Ta opcija, nažalost, više ne postoji, jer je predsednik Francuske Emanuel Makron 20. aprila najavio produžetak sistemskih mera za borbu protiv virusa.

“Pre nekoliko dana u pesimističnoj izjavi kazano je da je malo verovatno da će filmska svetkovina na Kroazeti uopšte moći da se održi tokom godine u svom originalnom obliku, ali da se nadaju mogućoj saradnji sa venecijanskom Mostrom”, objašnjava Čikuto.

Kako je biti sin plaćenog ubice: Strašna ispovest Vudija Harelsona uskoro na malim ekranima (VIDEO)

Međutim, on je ujedno i demantovao postojanje bilo kakvih razgovora i planova o eventualnoj saradnji Venecije i Kana, ističući da Mostra nastavlja sa radom na svom programu, a da je sa Kanskim festivalom “sve moguće”.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar