Meteorolog otkrio kakva nas ZIMA čeka: Pomenuo DVA DATUMA za pojavu prvog snega

Poslednji meteorološki izveštaji najavljuju hladnu zimu, precizirajući da će se Srbija nalaziti usred oblasti koja će najviše biti pogođena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Kakvu zimu možemo da očekujemo u Srbiji, da li ćemo biti izloženi nepogodama i kada se može očekivati prvo zahlađenje i sneg, otkrio je meteorolog Slobodan Sovilj u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji.

– Prema preliminarnim podacima Republičkog hidrometerološkog zavoda Srbije, mi očekujemo za jedan stepen topliju zimu u odnosu na višedecenijski prosek, temperatura bi u proseku išla od 1 do 5 stepeni, uz prosečnu količinu padavina od 100-160 litara po kvadratnom metru na nivou cele sezone.

Do kraja oktobra očekujemo relativno suvo i toplo vreme, a naredna sedmica će biti toplija od ove, 25-26 stepeni u većini krajeva u Srbiji – rekao je meteorolog Slobodan Sovilj, pa dodao:

– Prosečni datum padanja prvog snega u Beogradu je 23. novembar, a srednji datum je 7. decembar, tako da ima vremena do prvog snega, nema naznaka za nagla zahlađenja, nema snega čak ni na planinama!

BONUS VIDEO



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar