RHMZ izdao dva upozorenja: Na pomolu OBILNE padavine, upaljen meteoalarm, a evo gde će biti NAJKRITIČNIJE

Jutarnja temperatura od 10 do 18, najviša dnevna od 22 na jugu do 29 na zapadu zemlje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas u Srbiji biti nestabilno sa lokalnom pojavom grmljavinskih nepogoda sa jakim pljuskom za kratko vreme – preko 20 milimetara, ponegde gradom i kratkotrajno jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Toplo vreme zadržaće se i danas sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 25 do 28 stepeni. Od sutra postepeni pad temperature pa se naredne sedmice ponovo očekuju hladna jutra, u većini mesta ispod 10 stepeni, dok će najviša temperatura u ponedelјak i utorak biti oko i malo ispod 20 stepeni.

Naime, u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo vreme, u drugom delu dana sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno se očekuju grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Foto: Printscreen

Tokom noći postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni, na planinama povremeno i jak, krajem dana u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura od 10 do 18, najviša dnevna od 22 na jugu do 29 na zapadu zemlje.

I za područje Beograda na snazi je upozorenje da se danas nestabilno vreme, posle podne i uveče sa plјuskovima i grmlјavinom koji će u pojedinim delovima grada i okoline biti izraženiji pa se očekuje veća količina padavina za kratko vreme, jak i olujni vetar u zoni plјuska.

Zbog najavljenih nepogoda, na snazi je meteoalarm. Najkritičnije će biti u Šumadiji, Beogradu, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, gde je upaljen narandžasti meteoalarm.

U Banatu, Bačkoj, Sremu, u jugozapadnoj Srbiji i na KiM uključen je žuti meteo-alarm, koji označava potencijalno opasno vreme.

Foto: Printscreen

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar