TAJNA SLUŽBA nadzire sahranu Vukotića: Proglašene posebne mere obezbeđenja u Crnoj Gori

Vođa "škaljarskog klana" Jovan Jovica Vukotić trebalo bi danas da bude sahranjen u porodičnoj grobnici u Čevu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Agenti i policajci u civilu pratiće ukop šefa “škaljarskog klana” na groblju Čevo zbog straha od novog napada “kavčana”.

Vođa “škaljarskog klana” Jovan Jovica Vukotić trebalo bi danas da bude sahranjen u porodičnoj grobnici u Čevu, gde je sahranjen i njegov otac Veselin, ubijen 2019, nezvanično se saznaje. U najvećoj tajnosti je čuvan transport Jovičinog tela iz Istanbula, gde je likvidiran, a sahranu će obezbeđivati crnogorska tajna služba i policajci u civilu zbog realne opasnosti od pripadnika “kavačkog klana”.

Izvor navodi da se pretpostavlja da će “kavčani” pokušati da nastave obračun sa članovima porodice Vukotić i njihovim prijateljima čak i na groblju.

– To se već dešavalo. Uz velike mere obezbeđenja je sahranjen i Jovanov otac Veselin iako se znalo da se na sprovodu neće pojaviti ni Jovan, koji je tada bio u pritvoru, ni Igor, drugi Veselinov sin, koji je i dalje u bekstvu. Igor sasvim sigurno neće biti ni na bratovljevoj sahrani jer ga traže i policija i “kavčani”. Jovanova sahrana će se održati u krugu ostalih članova najuže porodice, ali niko ne zna šta sad planiraju “kavčani”, pa su mere opreza dignute na najviši nivo – kaže ovaj izvor iz bezbednosnih službi Crne Gore.

Da ni groblja nisu izuzeta iz rata škaljarskog i kavačkog klana, svedoči i sahrana “škaljarca” Alana Kožara, ubijenog na Krfu. U leto 2020. crnogorska policija dobila je dojavu od Evropola da se na njegovoj sahrani na groblju u Baru sprema atentat baš na Jovana Vukotića.

Kako su pisali crnogorski mediji, Evropol je presreo prepisku pripadnika “kavačkog klana” preko aplikacije Skaj, u kojoj je najavljen atentat.

Vukotić je na sahranu na groblju Gusta došao u pratnji policije i pod rotacijama, dok su inspektori sve vreme nadzirali groblje – preneli su tada mediji.

Iz Uprave policije Crne Gore saopštili su da ne znaju tačno od koga je pretnja, ali su verovali da je Vukotića nišanio suprotstavljeni “kavački klan”. Zahvaljujući jakom policijskom obezbeđenju, ubice nisu uspele da ostvare svoj plan.

I sada se Kotorom pronela vest da je slična naredba već data iako se ne zna ko je meta.

– Te informacije sada idu drugim kanalima jer je aplikacija Skaj provaljena. Međutim, u bezbednosnim službama uzimaju ih najozbiljnije i ekipa koja je formirana tim povodom već danima radi na planu zaštite svih građana koji će se pojaviti na sahrani. Strogo je zabranjeno i da se obelodani dan ukopa – navodi ovaj izvor, objašnjavajući zašto ne može ni da potvrdi ni da demantuje da će Vukotić biti danas sahranjen.

BONUS VIDEO:



Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar