Počela da MENJA PRAVILA: Kamila selidbom na dvor prekida jednu od OMILJENIH kraljičinih tradicija

Jedan od načina na koji bi Kamila mogla da podrži kralja Čarlsa tokom njegove vladavine su njegovi planovi za smanjenje monarhije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Smrću kraljice Elizabete II njen sin kralj Čarls III stupio je na presrtol, a Kamila je postala kraljica supruga.

Sada kada je Kamila zauzela tu poziciju postoji mogućnost da će ukinuti jednu od kraljičinih omiljenih kraljevskih tradicija – dvorske dame, piše The List.

Kraljica Elizabeta II je u svojoj izjavi kojom je obeležila platinasti jubilej napisala: “Kada moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj ženi Kamili dati istu podršku kao što ste dali meni. I moja iskrena želja je da, kada za to dođe vreme, Kamila bude poznata kao supruga kralja i time nastavi svoju vernu službu”.

Sad kad je došlo to vreme, mnogi su se zapitali kakva će Kamila biti kraljica. Kraljevski biograf Giles Brandret veruje da će, baš kao što je princ Filip bio “snaga i oslonac” kraljice Elizabete, Kamila ispuniti istu ulogu za Čarlsa.

Bez dvorskih dama

Jedan od načina na koji bi Kamila mogla da podrži kralja Čarlsa tokom njegove vladavine su njegovi planovi za smanjenje monarhije. Imajući to na umu, nagađa se da bi se mogla rešiti dugogodišnje tradicije koju je volela kraljica Elizabeta II – dvorske dame.

Tokom Elizabetine 70-godišnje vladavine uvek je imala skup dvorskih dama koje su joj pomagale u svemu, od skupljanja cveća na događajima i obavljanja poslova do rešavanja administrativnih zadataka i pomoći oko kraljičine garderobe.

Ove žene dolaze iz bogatih porodice i nisu plaćene za svoje dužnosti. Pre smrti, kraljica Elizabeta je imala pet dvorskih dama: Dame Meri Morison, Lejdi Elizabet Leming, Susan Rhodes, Dame Anabel Wajthed i Lejdi Susan Husej.

Kejt isto odbila ponudu

No dok su Kamila i Kejt, princeza od Velsa, dobile mogućnost da imaju svoje dvorske dame kada se udaju za kraljevsku porodicu, nijedna od njih nije prihvatila ponudu.

Sada kada je Kamila kraljica, izvori kažu da će najverovatnije nastaviti bez tradicije, pogotovo jer se očekuju otkazi u Klarens Houseu, bivšoj rezidenciji Čarlsa i Kamile, pišu strani mediji.

BONUS VIDEO:



Izvor: The List

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar