To je HRABAR POTEZ Vučića: “Pritisci na Srbiju da uvede sankcije su veliki i trebalo je odoleti” (VIDEO)

Orlović je istakao da je su pritisci za uvođenjem sankcija ogromni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Profesor Fakulteta političkih nauka Slaviša Orlović gostovao je na TV Prva u emisiji “Novo Jutro” i tom prilikom istakao da je stav o situaciji u Ukrajini, kojeg se predsednik Srbije Aleksandar Vučić drži od početka rata, veoma hrabar potez.

Orlović je istakao da je su pritisci za uvođenjem sankcija ogromni i da je trebalo odoleti im, ali da se srpsko rukovodstvo sa tim dobro nosi, te je pohvalio njihov rad.

– Indikativno je da je Srbija raspisala izbore pre upada u Ukrajinu i da se to značajno odrazilo i na atmosferu kampanje. Srpsko rukovodstvo je hrabro, u samoj kampanji, donelo odluku da osuđuje agresiju, da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, a pritisci na Srbiju da uvede sankcije su konstantni. Za sada, po mom mišljenju, mislim da će Srbija imati jasniju zapadnu orijentaciju, ali čuvajući partnerstvo na sve strane. Srbija se ponašala vrlo korektno, imajući u vidu da još uvek nije članica Evropske unije. Kad se traži da se uskladi spoljna i bezbedosnosna politika, jedno je kada je članica, a druga kada se ima aspiracija za članstvo. Druga stvar, pritisci su ogromni i trebalo je odoleti tim pritiscima, i to nije bilo lako, pogotovo ne na početku. Mi imamo neki svoj put i ne može se očekivati od Srbije da deluje kao neke druge zemlje – rekao je Orlović.

Ovim je ponovo dokazano da predsednik Vučić vodi nezavisnu politiku i ne sluša naređenja ni sa zapada ni sa istoka, već samo radi ono što je u korist građana i naše zemlje.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar