Ogromna tuga: Preminuo čuveni bokser, njegovog udarca se plašio čak i veliki Muhamed Ali

Imao je skor 74-14-1 i čak 68 nokauta u karijeri

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Legendarni američki bokser Erni Šejvers, koji je tokom 1970-ih godina stekao reputaciju čoveka koji deli najteže udarce, preminuo je u četvrtak – samo dan nakon što je napunio 78. godina.

Šejversova karijera se protezala od 1969. do 1995. godine,. ali je svoje najbolje borbe pružao pomenutih ’70-ih godina. Imao je skor 74-14-1 i čak 68 nokauta u karijeri.

Za titule u teškoj kategoriji borio se sa Muhamedom Alijem i Larijem Holmsom, a ostaće upamćen onaj njegov meč sa Alijem u Medison Skver Gardenu u septembru 1977. Podsetimo, tada smo videli 15 rundi i jednoglasnu odluku sudija da je Ali šampion.

– Erni me je toliko udario da je to potreslo moje rođake u Africi – legendarna je Alijeva rečenica posle tog meča, a zanimljiv odgovor je svojevremeno za Šejversa dao i Džordž Forman: – Hvala Bogu da se nikada nisam borio sa njim.

Šejversova najveća pobeda u karijeri svakako je ona u martu 1979. godine kada je nokautirao Kena Nortona u prvoj rundi. Vredi pomenuti i to da je uzrok smrti legendarnog Šejversa nepoznat.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar