Oni su primili prvi i najteži udar koronavirusa: Vulin posetio Prvu brigadu (FOTO+VIDEO)

Pored pripadnika Prve brigade prošlo je više stotina hiljada naših građana koji su se vratili iz inostranstva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: mod.gov.rs

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Prve brigade u kasarni “Bačka” u Bačkoj Topoli za koju je rekao da je na sebe primila prvi i najteži udar koronavirusa.

Tokom posete, komandant Prve brigade Kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković informisao je ministra odbrane o situaciji u garnizonu Bačka Topola, kao i o angažovanju pripadnika Prve brigade Kopnene vojske na sprečavanju širenja virusne infekcije Kovid-19.

Ministar Vulin je istakao da je pored pripadnika Prve brigade prošlo više stotina hiljada naših građana koji su se vratili iz inostranstva, a na sebe su preuzeli najveći deo obezbeđivanja migrantskih kampova.

„Za sve to vreme, obezbeđivali su i najbitnije zdravstvene ustanove, kao i socijalne ustanove za koje nam je naređeno da ih čuvamo i obezbeđujemo. Neki od njih su i zaraženi i ono što sa velikim ponosom, srećom i olakšanjem mogu da kažem, ogromna većina njih je na putu potpunog oporavka“, rekao je Vulin.

Kako je sopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je naveo da samo u garnizonu Bačka Topola, od 169 testiranih, 168 pripadnika Vojske je negativno, zdravi su i mogu da nastave sa ispunjavanjem svojih dužnosti.

„Molimo se za pripadnika Prve brigade koji je na respiratoru i koji je u najtežem stanju. Vojno zdravstvo i civilno zdravstvo u Kliničkom centru u Novom Sadu daju sve od sebe da ga sačuvaju, i sve što medicinska nauka može da ponudi i uradi biće urađeno da bismo sačuvali i njega“, naglasio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

U ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, u svoje lično ime, kao i u ime načelnika Generalštaba vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, ministar Vulin je svim pripadnicima Prve brigade zahvalio na hrabrosti, upornosti i na tome što su izvršili sve svoje zadatke.

„Prva brigada je zadržala svoj položa“, zaključio je ministar Vulin.

Prema rečima komandanta Prve brigade generala Zorana Naskovića, ta brigada izvršava sve dodeljene zadatke u vezi sa sprečavanjem virusne infekcije Kovid-19, a trenutno je angažovana na obezbeđenju zatvorenih graničnih prelaza, prihvatnih centara, domova za smeštaj i negu starih lica i zdravstvenih ustanova.

„U proteklom periodu bili smo angažovani na uređenju objekata za prihvat i smeštaj naših građana koji su se vraćali iz inostranstva u Moroviću, objektu Letenka na Fruškoj Gori i tri objekta u Subotici. Sa volonterima grada Novog Sada, uredili smo i opremili dve hale na Novosadskom sajmu sa 1.000 kreveta i pratećom opremom, koju je taj grad obezbedio“, naglasio je general Nasković.

Tokom izvršenja tih zadataka, kako je istakao, deo pripadnika brigade je zaražen koronavirusom.

„Deo pripadnika je već izlečen i pušten je na kućno lečenje, i nadamo se njihovom skorom povratku redovnim zadacima u jedinici“, rekao je Nasković.

Ministar Vulin je tokom današnjeg obilaska razgovarao i sa pripadnicima odeljenja za zdravstvenu zaštitu u kasarni „Bačka“.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar