Trikovi domaćica kojima svaki recept uspe: Kako da IZMERITE sastojke bez korišćenja kuhinjske VAGE?

Vodite se ovim merama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube Domaći Recepti

Sigurno vam se desilo da ste spremali neki kolač, a niste imali kuhinjsku vagu i niste znali kako da izmerite želejnu gramažu.

To može da bude veliki problem jer da bi recept uspeo, neophodno je da svi sastojci budu po tačnoj meri.

Međutim, to i nije tako teško kao što se čini – da biste izmerili sve sastojke, potrebna vam je samo jedna kašika. Da, dobro ste čuli.

Radi se o težini u odnosu na zapreminu – kašike, čaše, sudovi i grami. Ovo može biti od koristi mladim domaćicama, koje žele da nauče kako se to kuva “odokativno”.

Brašno:

1 ravna kašika – 8 gr
1 puna kašika – 25 gr
Posuda od 2,5 dcl – 130-150 gr

Griz:

1 ravna kašika – 10 gr
1 puna kašika – 22 gr
Posuda od 2,5 dcl – 170 gr

Riža:

1 puna kašika – 30 gr

Foto: Shutterstock

Šećer:

1 ravna kašika – 12,5 gr
1 puna kašika – 25 gr

Maslac (u čvrstom stanju):

1 ravna kašika – 12 gr

Biljna mast:

1 ravna kašika čvrste masti – 20 gr
1 ravna kašika rastopljene masti – 14 gr

Mlijeko ili voda:

1 kašika – 17 gr
1 vinska čaša – 100 gr
1 čaša za vodu – 200 gr
Posuda od 2,5 dcl – 250 gr

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, zenasamja.me

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!