ZA KOMPLETAN USKRS: 5 savršenih predjela od kuvanih jaja!

Za svačiji ukus po nešto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Uskrs je, tradicionalno, praznik tokom i nakon kojeg, ubedljivo najviše, konzumiramo jaja.

Kuvanih jaja u tom periodu nikada nije dosta. Najviše im se raduju oni najmlađi, ali i stariji vole da “odmere snage” i dokažu čije jaje je tvrđe i izdržljivije.

Ali, šta raditi sa svim tim jajima? Ni uskršnja trpeza ne može da prođe bez njih, a mi vam dajemo 5 predloga za savršena predjela koja vrlo lako možete napraviti od postojećih ili kuvanih jaja, ukoliko odlučite da ih spremate i za neku drugu priliku.

Foto/Printscreen/YouTube KarolinaV kuhinja

Jaja punjena tunjevinom

Sastojci:

1. Kuvana jaja
2. Tunjevina
3. Majonez
4. Kisela pavlaka
5. Peršun

Priprema:

Očistiti kuvana ili farbana jaja. Isecite ih na po pola, izdvadite žumanca i pomešajte ih sa tunjevinom (koju ćete prethodno ocediti od ulja), majonezom i kiselom pavlakom. Smesu izmiksajte štapnim mikserom, ili dobro izgnječite viljuškom. Špricem napunite polovine belanaca i ukrasite peršunom, sitno seckanom crvenom paprikom, paradajzem, ili rotkvicama.

Foto/Printscreen/YouTube Mogu Ja To Sama MJTS

Aromatična punjena jaja

Sastojci:

1. Kuvana jaja
2. Cvekla
3. Voda
4. Sirće
5. Začini po želji
6. Luk

Priprema:

Jaja očistite i stavite ih na stranu. U šerpicu stavite sitno iseckanu cveklu, vodu, sirće, začine po želji i luk koji ćete iseći polukružno. Sve to kuvajte nekih 20-30 minuta. Kroz cediljku sipajte aromatičnu vodicu u činiju sa jajima i ostavite ih tako da stoje oko dva sata. Što duže stoje u vodi boja ce biti tamnija.

Odstojala jaja prepolovite, izvadite žumanca, izdrobite ih viljuškom i dodajte majonez, pavlaku, ren, mleveni biber, so i sitno seckani vlašac i peršun. Ovom smesom punite šupljine prepolovljenih jaja i poslažite ih na tanjir.

Jaja, po želji, pospite preprženim mlevenim kimom

Foto/Printscreen/YouTube Serpica Recepti

Punjena pohovana jaja

Sastojci:

1. Jaja – 6 komada, tvrdo skuvana
2. Luk – 25 g, svež
3. Beli luk – 2 mala struka, svež
4. Pavlaka – 50 g, za kuvanje
5. Peršun – 2 – 3 struka, listovi
6. Celer – 1 – 2 struka, samo listovi
7. Biber – 1 – 2 prstohvata, sveže mleven
8. So – po ukusu
9. Jaja – 1 – 2 komada, za poh
10. Brašno – za valjanje
11. Prezle – za valjanje
12. Ulje – za prženje

Priprema:

Svako jaje isecite na polovinu i odvojte belanca od žumanca. Luk, beli luk, sveže listove peršuna i celera iseckajte na što sitnije. U to ubacite žumanca, pavlaku, biber, so i izgnječite dobro smesu.
Tim nadevom napunite belanca, uvaljajte svaku polovinu pripremljenih punjenih jaja u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Zagrejte ulje u maloj posudi, ispržite jaja dok ne postanu zlatasta i tako gotova jaja služite uz omiljeni sos ili salatu.

Foto/Printscreen YouTube Jednostavno Ukusno

Jaja punjena majonezom

Sastojci:

1. Jaja – 6 kom.
2. Majonez – 50 ml
3. Ajvar – 2 kašike
4. So – po ukusu

Jaja skuvati i ostaviti da se ohlade. Oljuštiti ih i prepoloviti po dužini.

Izvaditi žumanca i staviti ih u odgovarajuću posudu. Izgnječiti ih viljuškom. Dodati majonez, ajvar, posoliti i sve sjediniti.

Dobijenom smesom puniti belanca, servirati i poslužiti.

Foto/Pixabay.com

Jaja punjena renom

Priprema

Tvrdo kuvana jaja ogulite, isecite po dužini i izvadite žumanca. Žumanca, ren (količinu rena prilagodite ukusu), sir, so i papriku mešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju umešajte i kašičicu vlašca. Polovine jaja napunite smesom i pospite preostalim vlašcem.
Ovakva jaja možete služiti uz pršutu, ili suhomesnate proizvode po želji.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

ZVEZDA USKRŠNJE TRPEZE: Sočna jagnjetina sa krompirom (VIDEO)

ZASLADITE USKRS: Čokoladni kolač sa jogurtom će postati vaša omiljena poslastica

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar