Zbog njih izgledate neprirodno: 6 velikih grešaka koje pravite prilikom iscrtavanja OBRVA

Važan je da izaberete odgovarajuću olovku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Obrve daju završni pečat svakom izgledu i naglašavaju prirodni oblik lica.

Ukoliko nisu oblikovane i iscrtane kako treba, s obzirom na to da su veoma upadljive, one mogu i da ponište sav ostali trud oko šminke.

Zbog toga je neophodno da tretirate obrve na pravi način. Mnoge devojke prave određene greške prilikom njihovog naglašavanja, pa izgledaju neprirodno.

Na ove stvari obratite pažnju.

1. Nijansa olovke

Mnoge devojke greše prilikom izbora olovke za obrve i uzimaju tamnije nijanse od one koja im najviše pristaje. Generelno gledano, brinete bi trebalo da biraju boju koja je za 2 do 3 tona svetlija od nijanse njihove kose. Plavušama se savetuje suprotno – da biraju boju koja je za 2, 3 nijanse tamnija od njihove kose. Crna olovka se ne preporučuje čak ni crnokosim devojkama. Tamno smeđa i tamno siva nijansa su mnogo bolji izbor.

Foto: Shutterstock

2. Crtež je previše svetao

Previše svetao crtež je takođe česta greška. Vizuelno, obrva se može podeliti na 3 dela: glavu, telo i rep. Osnova obrve ne bi trebalo da bude intenzivnija od ostatka. Boja obrve trebalo bi da lagano prelazi iz svetle u tamno, jer će u suprotnom vaše lice izgledati ljutito. Ovakvo nijansiranje će obezbediti daleko prirodniji i prijatniji izgled.

3. Pogrešan oblik obrva

Već smo naveli da svakom obliku lica odgovara i određeni oblik obrva, pa tako oblik koji pristaje vašoj drugarici, možda vama uopšte neće odgovarati. Devojke sa okruglim licem trebalo bi da biraju oblik sa oštrim lukom, a one sa licem u obliku dijamanta, klasičan, blagi luk. Devojke sa ovalnim licem su u ovom slučaju srećnice i njima pristaju svi oblici obrva.

4. “Tužne” obrve

Ukoliko rep, odnosno kraj obrva, iscrtate produženo, možete dobiti tužan izraz lica. Vizuelno, ovakvo iscrtavanje čini da i vaš spoljni ugao oka deluje izduženo, a samim tim i tužno. Ovo možete da izbegnete tako što nećete previše izdužiti taj zadnji deo obrve.

Foto: Shutterstock

5. Preterana želja za simetrijom

Svaka osoba ima asimetrično lice, a prilikom šminkanja, cvilj svakako treba da bude postizanje simetrije, koliko god je to moguće. Preterana težnja za simetrijom, međutim, može da učini da vaše obrve izobliče vaše lice. Neophodno je da asimetriju lica rpati i asimetrija obrva, odnosno, da način na koji šminkate svoje obrve bude u skladu sa crtama vašeg lica.

6. Preguste obrve

Pregusto nacrtane obrve, dobile su nekoliko neslavnih naziva, pa ih u šali ljudi nazivaju “flomasterkama” ili “čoko-bananicama”. Kako biste izbegli ovo, koristite naoštrenu olovku i iscrtavajte tanke linijice (zamišljenje dlačice) laganim pokretima ruke, bez jakog pritiska.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Lepota i Zdravlje

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar