Celo selo šmrče BELO! Bezbednjak o mladi i svatovima sa svadbe koji izvlače crtu: “To je deo MODE”:

Sociolog i kriminolog Dobrivoje Radovanović za naš list kaže da je beli prah koji se vidi na snimku svadbenog veselja sigurno kokain

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Snimak kako mlada i gosti na svadbi šmrču beli prah šokirao je celu Srbiju. Pretpostavlja se da je to bio kokain, a kako bi se njime poslužili, mladi i stari svatovi su stali u red iza mlade i sa poslužavnika izvlačili po crtu. Servirani prah na tacni držao je mladoženja. Nakon što su se mlada i gosti počastili, nazdravili su šampanjcem, dok je u pozadini sve vreme išla pesma „Celo selo šmrče belo” di-džej Krmka.

IMA ZA SVE

Gde i kada je ovaj video nastao, nije precizno poznato, ali pošto đuvegija nosi srpsku zastavu, lako je zaključiti da je negde sa naših prostora. Na snimku se vidi kako je tacna bila najpre kod momka koji bi lako mogao biti i maloletan, da bi u jednom momentu stigla i do izvesne vremešne gospođe, koja najpre nije znala o čemu se radi, ali joj je objašnjeno da kroz cevčicu treba da pošmrče beli prah, što je i učinila. Video ovog incidenta postao je viralan i odmah naišao na brojne osude. Gnev javnosti je toliki da se redakciji Informera javio autor snimka koji čitavu situaciju opravdava tvrdnjom da je u pitanju šala, te da je na tacni bila – so.

Objašnjenje o tome kako bez ikakve grimase unose so kroz nos nije dao.

Foto: Printscreen

BEZ SKRIVANJA

Nekadašnji službenik Državne bezbednosti Boža Spasić za Objektiv kaže da je ovaj snimak dokaz da se konzumenti droge sve manje ustručavaju i kriju pred drugima, pa su sada počeli i da te trenutke snimaju kamerama.

– Poznato je da se širom Srbije po žurkama i svadbama koristi droga, uglavnom kokain, ali snimak sa tog venčanja pokazuje da više niko nema strah od upotrebe nedozvoljenih opojnih supstanci. Ovim snimkom pokazana je jedna bahatost, utom više jer su sigurno bili svesni da se na takvim događajima sve snima kamerom i telefonima. Osim toga, konzumenti droge koriste i to što najčešće ne budu kažnjeni, tvrdeći da su male količine narkotika za ličnu upotrebu. Tanjir sa kokainom kojim nudite goste nije za ličnu upotrebu. Poznato je da mladenci sve češće sa oduševljenjem poručuju drogu za goste. Nekada su se za svadbe obezbeđivali alkohol, hrana i torte, a sada i kokain i heroin. Očekujem da će nadležni organi povodom brojnih sličnih događaja podneti prijave, pa će se domaćini svadbenih veselja dozvati pameti i prestati da drogu poturaju svojim gostima – priča Spasić.

Ovaj stručnjak ukazuje na to da su za šmrkanje belog praha na pomenutoj svadbi svi odgovorni, a najviše organizatori.

Foto: Printscreen

– Svi su svesni da su napravili ozbiljan prekršaj i da su pod lupom javnosti i policije, pa će se braniti tvrdnjama da to nije droga, već, recimo, šećer. Sto posto je to bio kokain – kaže Spasić.

NARKOMANSKI BRAKOVI NE OPSTAJU

Sociolog i kriminolog Dobrivoje Radovanović za naš list kaže da je beli prah koji se vidi na snimku svadbenog veselja sigurno kokain, te da je konzumiranje droge toliko uzelo maha da je nemoguće zamislite žurku ili venčanje bez kokaina, heroina i marihuane.

– To je postalo deo mode, trenda. Neretko se dvoje mladih upozna na žurkama na kojima se koristi droga, pa je onda ima i na njihovom venčanju – kaže Radovanović i dodaje:

– Droga uništava potpuno, pa stoga dolazi i do učestalih konflikata, izražene ljubomore, gašenja seksualne želje, pa brakovi propadaju.

Piše: Vladimir Đuričić 

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 1. AVGUST 

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar