Važna informacija za sve koji letuju u Crnoj Gori: Naredne dve nedelje na snazi NOVE kovid mere

Od ukupnog broja preminulih u Crnoj Gori od početka pandemije 72 odsto je, kaže, bilo nevakcinisano

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock,ilustracija

Zbog povećanja broja slučajeva korone do 12. avgusta, pored aktuelnih, uvedene su dodatne epidemijske mere u cilju sprečavanja širenja infekcije.

Jedna od novih mera jeste obavezno nošenje zaštitne maske u svim ustanovama javne uprave, prodavnicama, apotekama, benziskim stanicama.

– Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim delovima aerodroma, železničkim i autobuskim stanicama – rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Ukoliko navedene mere ne dovedu do poboljšanja epidemijske situacije u narednom periodu i nastavi se trend rasta indikatora obolevanja i umiranja, sa povećanim brojem zahteva za hospitalizaciju, Galić upozorava da će uslediti mera obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima.

– Da do toga ne bi došlo, uz uverenje da će se građani pridržavati postojećih i novih protivepidemijskih mera potrebno je da one osobe koje se nisu vakcinisale protiv kovida to i učine, a ukoliko jesu prime svoju treću ili četvrtu buster dozu najmanje tri meseca nakon kompletne vakcinacije ili prirodne infekcije naročito rizične grupe, a to su osobe starije od 65 godina, imunokompromitovane osobe ili osobe sa hroničnim bolestima – kazao je Galić.

Od ukupnog broja preminulih u Crnoj Gori od početka pandemije 72 odsto je, kaže, bilo nevakcinisano.

U Crnoj Gori su juče registrovana 944 nova slučaja korone i nije bilo smrtnih ishoda, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Najviše obolelih je u Podgorici, a potom slede Nikšić, Bar, Budva, Kotor i Herceg Novi.

BONUS VIDEO:Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar