Još jednom se potvrdilo da je Vučić VIZIONAR! Grčka pokrenula plan za maksimalno korišćenje lignita

Micotakis je u aprilu doneo odluku da poveća rad rudnika za 50 odsto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Vlada Grčke pokrenula je plan za maksimalno korišćenje lignita kako bi povećala učešće u mešavini goriva za proizvodnju električne energije i ograničila upotrebu skupog prirodnog gasa, uprkos prvobitnom rasporedu za oslobađanje zemlje od uglja od 2023. U ovom momentu je važno podsetiti da su na predsednika Srbije Aleksandra Vučića vršeni veliki pritisci od strane nekih poslanika iz EU i domaćih lažnih ekoloških pokreta da se ugase rudnici u našoj zemlji, što bi građane ostavilo bez grejanja, a radnike u rudnicima bez posla.

Naravno, predsednik Vučić ovim pritiscima nije podlegao i Srbija će narednu zimu dočekati spremna, čime je još jednom potvrđena vizionarska politika predsednika.

Kada je u pitanju Grčka, Micotakis je u aprilu doneo odluku da poveća rad rudnika za 50 odsto, a elektroenergetska korporacija dobila uputstva da poveća udeo lignita u proizvodnji električne energije na 17 do 20 odsto godišnje sa pet odsto prošle godine.

U julu je lignit dostigao učešće od 16,3 odsto dok je prirodni gas i dalje na visokom nivou od 48,6 odsto. Reč je o četvorostrukom povećanju proizvodnje lignita, što znači intenziviranje rada rudnika, nakon dve godine otpuštanja radnika.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar