Nosite je sa PONOSOM: Uz 3 saveta stručnjaka, vaša SEDA kosa će uvek biti lepa i negovana

Ne morate da prikrivate sede da biste imali lepu kosu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Mnogi misle da je jedini način da seda kosa izgleda lepo – njeno farbanje u drugu boju. Sede predstavljaju veliki bauk i poprilično su omražene.

Da je razlog tome specifična nega koju sede vlasi zahtevaju, to bi bilo razumljivo.

Međutim, sede su omražene anjviše zato što su pokazatelj starenja, kog se svi plaše, iako je to stvar koja će neminovno doći.

Sede, kako smo napisali, zahtevaju posebnu negu. Ona može da bude svilenkasta i mekana, kao što je nekad bila, a sa njom možete da pravite maltene sve frizure koje ste pravili ranije, dok je kosa imala svoju prirodnu boju.

Pogledajte samo brojne poznate dame u godinama koje sa ponosom nose svoje sede, poput Helen Miren, Dajan Kiton, Rite Moreno i mnogih drugih.

Foto: Shutterstock

Koristite ljubičasti šampon

Ljubičasti šampon ste verovatno koristili ako ste u prošlosti farbali kosu.

– Najbolji šampon za sve one koji imaju sede vlasi je šampon ljubičaste boje. Ovi tonovi pomažu da seda kosa ne požuti i omogućavaju da bela kosa ostane bela i živahna – objašnjava profesionalna frizerka iz Las Vegasa i glavna urednica časopisa “Najnovije frizure” Sindi Markus.

Za kovrdžavu i grublju kosu, preporučuje se korišćenje hidratantnog i ljubičastog šampona, naizmenično.

– Na taj način kosi pružate negu, a ujedno vodite i računa o nijansi”, kaže frizerka i ističe da se ista rutina može primeniti i sa šamponom za povećanje volumena ako je potrebno više punoće – kaže Sindi.

Koristite balzam

Neophodno je da svoju kosu snabdevate hranjivim materijama, a upravo tome služi balzam za kosu. Neophodno je samo da odaberete onaj koji odgovara potrebama vaše kose.

– Ako imate grubu teksturu kose koristite balzam koji hidrira. Ženama sa mekom kosom najviše odgovara regenerator koji daje volumen – kaže Sindi.

Foto: Shutterstock

Redovno se šišajte

Kako bi kosa izgledala negovano i imala valjani oblik, redovno šišanje je neophodno. Kodi Renegar frizer Gvinet Paltrou savetuje skraćivanje kose na svakih osam nedelja.

– Održavanje sedih krajeva lepim, čistim i hrskavim održaće kosu dugom i zdravom – tvrdi on.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Lepa i srećna

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar