Koncept SPACE na vodonik: Ovako Kinezi zamišljaju minivan budućnosti (VIDEO)

Futurističko vozilo odiše luksuzom i udobnošću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: GAC Group

Kineski GAC (Guangzhou Automobile Group) predstavio je koncept futurističkog minivana na vodonični pogon, čijih se “bubrega” može postideti i BMW!

Elegantne linije, ogromna prednja rešetka, LED osvetljenje i redizajnirana “gullwing” vrata odmah upadaju u oči posmatrača, ali to je samo početak.

Pogonski sistem

Space koncept je otkriven na događaju “GAC Tech Day”, zajedno s najnovijom tehnologijom kineske kompanije.

Pokreće ga sistem jačine 180 KS i 350 Nm, dok pun rezervoar omogućava autonomiju do 650 kilometara, prenosi Motor1.

Kompanija nije otkrila druge specifikacije, ali je zasebno predstavila 1,5-litarski motor, koji troši 0,84 kilograma vodonika na 100 kilometara.

Komfor na kvadrat

Proizvođač je stavio akcenat na uređenje unutrašnjosti i autonomni sistem upravljanja (Nivo 4). Kada je aktiviran, “yoke” upravljač se povlači i otvara više prostora za putnike.

Kabina odiše luksuzom i udobnošću. Prostor je presvučen najfinijom tkaninom, ukrašen LED svetlima, a pored prednjih sedišta tu je kauč u obliku slova “L”.

Modularno uređenje podrazumeva više konfiguracija, a jedna od njih (Tea Time Lounge) podiže vrata prtljažnika i nudi dodatni prostor za uživanje.

Moramo priznati da ovako nešto nema ni skupoceni Rolls-Royce Cullinan. Ipak, rano je reći hoće li Space koncept ikada postati serijski model.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar