Otkriveni DETALJI smrti Muamera Zukorlića: Poznato šta je konstatovano u NALAZU – oglasili se advokati

Na ovaj način sva pitanja oko uzroka smrti pokojnog Muamera Zukorlića su završena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Advokat Mirjana Radovanović i advokat Danka Zarić kao punomoćnici maloletne dece Elme Elfić Zukorlić i pokojnog muftije Maumera Zukorlića navode da je Zavod za sudsku medicinu iz Niša dao nalaz i mišljenje da je smrt Muamera Zukorlića prirodnog porekla i da je nastupila zbog naglog pogoršanja funkcije i sledstvenog prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca.

U nalazu je konstatovano da je Muamer Zukorlić u vremenskom periodu između marta i novembra 2021 godine preležao akutni infark srca kao i da je kod istog konstatovana aortna stanoza i da se bolest godinama razvijala.

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad je uradio toksikološku analizu i utvrdio da ni u jednom od uzoraka nema koncentracije čiji bi uzrok bio akutno trovanje sa smrtnim ishodom.

Na ovaj način sva pitanja oko uzroka smrti pokojnog Muamera Zukorlića su završena.

Veštaci iz Nemačke i Bosne i Hercegovine koji su kao stručni savetnici angažovani od strane podnosioca krivične prijave za teško ubistvo Usame Zukorlića prisustvovali su obdukciji kao posmatrači. Oni nisu imali nijednu primedbu na obavljeni postupak obdukcije. Tom prilikom nisu uzimali uzorke sa tela i njihov zadatak nije bio da vrše toksikološku analizu tela.

Posebno bi se zahvalili Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru i Višem sudu u Novom Pazaru kao i svim drugim drzavnim organima što su profesionalno organizovali i sproveli eshumaciju i obdukciju tela pokojnog muftije Muamera Zukorlića uvažavajući sve predloge oštecenih.

Piše: Danica Ćuruvija

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar