Neverovatna GREŠKA u Slagalici: Ceo internet raspravlja o ovome, traže KAZNU za urednika (FOTO)

Internetom se povela žučna rasprava oko ovog pitanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ RTS

U kultnom kvizu “Slagalica” se često potkrade greška u pitanjima o kojoj se dalje danima raspravlja uglavnom na društvenim mrežama.

Ipak, poslednja u nizu, iz sinoćne epizode, čini se da je jedna od većih grešaka, a pojedini korisnici društvenih mreža bi je okarakterisali i kao nedopustivu pa su zatražili i kaznu za urednika.

Naime, u igri “Korak po korak”, gde takmičari na osnovu opisa treba da pogode zagonetni pojam, gledaoci su primetili veliku grešku.

Kako je prvi opis, odnosno korak, zagonetnog pojma glasio “Može da bude Sunce ili Mesec”, niko nije očekivao da će konačno rešenje biti “planeta”, iz prostog razloga što je Sunce je zvezda, a Mesec Zemljin prirodni satelit. Kako navodi jedan od korisnika Tvitera takosu nas učili u školi.

– Mi smo u našoj seoskoj školi učili da je planeta planeta, Sunce zvezda, a Mesec zapravo mesec, pa nam je ovo malo nejasno, ali ko smo mi da sudimo, nemamo ni tramvaj, sarkastično je napisao korisnik ove društvene mreže.

Ono što je posebno bilo uočljivo jeste to da voditeljka nije bliže povezivala “korake” s konačnim rešenjem, što je inače običaj kada je igra “Korak po korak” u pitanju.

U komentarima ispod tvita razvila se prava debata o tome kako se koje nebesko telo klasifikuje.

Pojedinima je za oko zapao i “korak” u kome se navodi da je “planeta” koren zastarelog sinonima za asteroid.Izvor:

Komentari (2)

  1. Isto je bila katastrofalna greska pre dva meseca kada je pitanje otprilike ovako glasilo. "U pitanju je planina Mokra gora, na njoj se nalazi Mecavnik,Sarganska osmica......Kako se zove najvisi vrh ove planine koji je drugi po visini u Srbiji?" Ucesnici nisu znali odgovor koji je glasio POGLED sto je tacno ali je pitanjem pogresno lociran i ucesnici su dovedeni u zabludu. Pogled jeste drugi najvisi vrh Srbije i nalazi se na drugoj planini koja se isto zove Mokra Gora ali koja je od ove udaljena bar sto pedeset kilometara i nalazi se na tromedji Srbije, KiM i CG.

    Odgovori
  2. Koliko je samo prepotentno hvalisanje i gubljenje vremena kada jedan od takmičara dođe do tačnog broja, a onda voditelj čita kako je kompjuter izračunao tačan broj. Čemu to? To ima smisla samo ako ni jedan takmičar nije došao do tačnog broja, da se pokaže da je bilo moguće.

    Odgovori

Ostavite komentar