Bred Pit i dalje na SUDU sa Anđelinom Džoli: Glumica ruši njihov porodični biznis sa ruskim MILIJARDEROM

Njihova borba i dalje traje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA

Bred Pit i Anđelina Džoli su dugi niz godina važili za jedan od najstabilnijih parova u šou-biznisu, čak su i dobili nadimak “Brangelina” – sve do 2016. godine, kada je glumica odlučila da podnese zahtev za razvod.

Konačno je finalizovano tek tri godine kasnije, međutim, kontakti između Anđeline i Pita stvari nisu i dalje izglađene. Glumica je, između ostalog, sugerisala da je bivši suprug počinilac nasilja u porodici. Situacija koja je dovela do raskida se desila u avionu, kada je Pit, pijan, hteo da udari njihovog sina. Glumac je, zauzvrat, nazvao vezu sa Džoli “12 godina pakla”.

– Bojala sam se za svoju porodicu, celu porodicu – rekla je Džoli u intervjuu za “Gardijan” u septembru 2021. godine, ističući i da je, između ostalog, teška lična iskustva motivišu je da se bori za ljudska prava.

Ovog puta Pit je odlučio da ide na sud. Prema magazinu “People”, njegovi advokati optužuju Džolija da je “namerno oštetila kompaniju” i da je narušila reputaciju koju je tako pažljivo gradio. Uglavnom je reč o vinogradu, a ujedno i brendu Miraval, čiji su suvlasnici bili tokom braka, dok je posle raskida Anđelina Džoli svoje akcije prodala “strancu” sumnjive reputacije.

Par je 2008. godine stekao većinski udeo u Miraval, zamku i vinogradu na jugu Francuske, koji su potom kupili za 57 miliona dolara, da bi se tamo konačno venčali 2014. Tu su redovno provodili odmor sa decom, čineći imanje izuzetno važnim mestom za celu porodicu Džoli-Pit, prenosi NajŽena.

Foto: Tanjug Richard Shotwell/Invision/AP

Kada je, posle raskida, Bred tamo odveo svoju tadašnju ljubavnicu, Anđelina je bila izbezumljena: “Endži je besna i potpuno zbunjena što je Bred mogao ovako nešto da uradi” – preneo je “Miror”, ističući da je, prema rečima anonimnog doušnika, Anđelini to bio “neprihvatljiv” potez Breda.

Sada glumac tvrdi da je Džoli pokušala da mu “namerno naudi” prodajom svog udela u kompaniji. On i Anđelina su se dogovorili da se nikada neće odreći Miravalovih akcija bez saglasnosti druge strane. Njegovi advokati su podneli tužbu (podnesenoj Okružnom sudu u Los Anđelesu 3. juna) i naglašavaju da je Chateau Miraval (specijalizovan uglavnom za roze vino) postao Pitova “strast”.

Pit takođe optužuje Džoli da “ni na koji način nije doprinela uspehu brenda”, a sada sve radi na njenu štetu. Kako?

U prijavi, pravni zastupnici 58-godišnjakinje napominju da se Džoli tajno rešila svog udela u vinogradu, prodavši ga “Tenute del Mondo” – kompaniji “koja je spremna da preuzme kontrolu nad Miravalom” i pored toga “indirektno je kontroliše ruski milijarder Jurij Šefler, odgovoran za “Stoli Group”, prenosi “People”.

Credit line: {credit}/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Džoli je navodno “inicirla prodaju, a zatim da je finalizuje krijući to od Pita, namerno kršeći njihove prethodne dogovore”, navodi se u tužbi. Prema Pitu, ruski biznismen planira „”neprijateljsko preuzimanje Miravala” i pokušava da od glumice dobije “poverljive informacije”.

Tužba sadrži i teze o “surovom stilu poslovanja” i sumnjivim vezama Rusa, koje ugrožavaju pažljivo građenu reputaciju i ulaganja Breda Pita.

– Anđelina Džoli je pokušala da ga natera na partnerstvo sa strancem, i još gore, strancem sa nečistim namerama i toksičnim vezama – kažu advokati.

Glumica još nije odlučila da komentariše ovu optužbu. Visina odštete koju će Pit tražiti još nije poznata, kako je saopšteno u pismu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, najzena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar