Pronašli smo BAKU koja je rasplakala Srbiju: Otkrila šta se PROMENILO nakon njenog humanog čina (FOTO)

Baka kaže da joj je bilo neprijatno što se zbog njenog čina toliko priča

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Masa Bandjur

Spasi, Bože, svu decu sveta, da nijedna majka ne zaplače!

Već tri dana ova rečenica odzvanja Knez Mihailovom ulicom u Beogradu, ali i šire, a izgovorila ju je, kako sebe naziva, baka velikog srca koja na tom mestu prosi već dvadeset godina. Ona je iz svoje kartonske kutije izvadila novac i dala za lečenje dvogodišnjeg dečaka. Događaj snimio je momak koji je zajedno sa poznatom košarkašicom Milicom Dabović skupljao novac za lečenje mališana Jakova Kovačića, koji boluje od bronhopulmonalne displazije.

Ekipa Objektiva pronašla je baku o kojoj priča cela Srbija, a kada nas je videla, upitala je:

– Zašto ste došli? Da sam znala da će svi novinari pisati o meni, kunem vam se, dala bih krišom da niko ne vidi. Nisam ni znala ko je Milica dok mi nisu rekli. Videla sam dve devojčice kako dele balone, a jedan sam uzela i dala dečaku koji je bio tužan jer ga nije dobio. Momak i devojka su držali kutije i skupljali novac. Uzela sam iz moje kutije onoliko koliko sam imala i dala sam za to dete. Ono što sam mogla, dala sam od srca i opet bih. Kome je sad ovog trenutka potrebna pomoć, ja ću sve ovo izručiti bez problema – priča za naš list ova baka.

KRIJE IME I PREZIME

Baka kaže da joj je bilo neprijatno što se zbog njenog čina toliko priča.

– Deco moja, treba pomoći i kad niko ne vidi. Poznajem mnoge porodice kojima je potrebna pomoć. Meni je Bog dao, dolazi sa svih strana. Ja sam oduvek ovakva, volim da pomažem koliko mogu. Baka mi je uvek davala da kupim šećerlemu, svima kupim, a meni šta ostane. Srećna sam jer jedu i oni. Mnogo puta se desilo da sam gladna jer dam doručak drugome. I nije mi žao, kad god mi se pruži prilika, pomoći ću da neko drugi bude srećan. Baka velikog srca, kako je mnogi nazivaju, priča nam da je imala težak život, ali da se svakim danom zahvaljuje Bogu što je živa.

– Nisam lopov, prevarant, kurva, narkoman, pijanica. Ja sam poštena žena. Ovo što sam ja uradila je lekcija da se narodu očisti zarđali mozak. Lako je dići glavu i postati gord, a teško je biti ponizan i smeran. Gospod ne voli gordost. Svakome poželim dobar dan, sve postove postim, pričešćujem se, pet slava slavim, onako kako Bog nalaže. Ne želim da kažem kako se zovem, ja sam i Zoka i oko i suza i nanče i baka.

MILICA JU JE OPET POSETILA

Ona ima nekoliko dece koje je odgajala sama, a sada se brine o bolesnom sinu. Otkad se snimak proširio na internetu, baka nam priznaje da sada dobija znatno više novca.

– Pre skupim od 1.200 do 1.500 dinara i budem najsrećnija na svetu, a sada jedna osoba da toliko. Teško je kada je zima, ali moram. U jednom trenutku je naišla i košarkašica Milica Dabović, koja je, kako kaže za Objektiv, želela ponovo da vidi baku.

– Osetila sam potrebu da je pronađem i da joj se iz sveg srca zahvalim na onome što je uradila. Nema puno takvih ljudi – kaže Milica, koja je potom zagrlila baku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @krivokapic_luka

Piše: Sanja Radovanović 

OVU I DRUGE AKTULNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 8. JUN 

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar