Vučić otvorio NOVU POZICIJU u međunarodnom poretku! “Srbija sedi na jednoj stolici – SRPSKOJ” (VIDEO)

Obrad Kesić je dodao da naši interesi trebaju da se poštuju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Gostujući u emisiji “Jutro” na televiziji “Prva” politički analitičar Obrad Kesić komentarisao je pritiske koji se vrše na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji, ali i nedavni razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Vest da je Vučić razgovarao telefonom sa Putinom i postigao gasni sporazum sa njim, po kojem je Srbija dobila povoljnu cenu gasa, odjeknulo je kao bomba širom sveta, o čemu je Objektiv već pisao.

Na pitanje voditeljke kako Kesić vidi to, jer su vest o gasnom sporazumu između Srbije i Rusije u tom trenutku preneli svi svetski, ali i evropski mediji i kako Srbija igra u ovom trenutku, on je  istakao da je predsednik Vučić svojim postupcima otvorio novu poziciju za Srbiju u međunarodnom poretku.

Takođe je dodao da naši interesi trebaju da se poštuju i ako to neko ne poštuje, onda ne ceni ni naš narod ni našu zemlju i nije nam iskren prijatelj, te da Srbija nikad ne sedi na dve stolice, već uvek na jednoj – srpskoj.

– Srbija i predsednik Vučić sada su otvorili novu poziciju u međunarodnom poretku, zato što pokazuju da ne mora svako da se složi sa svakim potezom koji dolazi iz Brisela i iz Vašingtona. Da ima pravo da brani nacionalni interes. Ona priča da ne možemo sedeti na dve stolice, to je bila glupa priča, zato što se uvek sedi na jednoj stolici. To je stolica Srbije. Znači, mora vlast i moraju političari da rade i da odlučuju na osnovi šta je najbolje u interesu svog naroda, svoje države i svoje zemlje. Zapad ima jedno očekivanje kad je u pitanju njihova sopstvena država, a druge države moraju da žrtvuju to da bi pokazali da su lojalni ili da su poslušni. Šta je glavna vrednost Srbije i zašto sada čitav svet čita o Srbiji? – pitao se analitičar i dodao:

– Zato što u ovakvom konstruktu međunarodnog poretka traži se da sve bude crno-belo i nema prostora za zemlje koje neće da se opredele, ali sve više i više važne zemlje kažu da neće da učestvuju u tome od Argentine, Brazila… Znači, imamo interes da imamo dobre odnose sa Zapadom, ali imamo i interes da imamo odlične odnose sa Kinom i Rusijom. I to treba da poštujete. Ako to ne poštujete, onda ne poštujete ni nas, ni našu državu, ni naš narod. A onda ne možemo da govorimo da ste nam iskreni prijatelji – zaključio je Kesić.

BONUS VIDEO: Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar