TUGA: Nenad Periš sad ostao bez sina, a pre GODINU DANA žalio za osmoro mladih (FOTO)

Samo godinu dana pre lične tragedije saosećao je u bolu sa porodicama osmoro nastradalih u Bosni i Hercegovini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Nenad Periš, otac Mateja Periša (27) koji je nestao u noć uoči Nove godine u Beogradu, nađen je na Adi Huji posle 139 dana opsežne potrage, a ono što je takođe veoma potresno jeste što je nesrećni otac samo godinu dana pre lične tragedije saosećao u bolu sa porodicama osmoro nastradalih u Bosni i Hercegovini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, na proslavi Nove godine 2021. dogodila se nezapamćena tragedija kada je osmoro mladih nastradalo u Tribistovu kod Posušja u BiH, kada su se u vikendici ugušili ugljen-monoksidom iz agregata za struju. Ovaj nesrećan slučaj koji je odneo osam mladih života pre godinu i po dana rastužio je kako Bosnu i Hercegovinu, tako i ceo Balkan. Tela nesrećnih tinejdžera, koji su imali svega 19 godina, pronašle su komšije koje su primetile da novogodišnjeg jutra niko ne izlazi iz kuće, niti se javlja na mobilni telefon. Tada su nastradali Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić.

Ceo region bio je šokiran ovom stravičnom nesrećom pa tako i Nenad Periš, koji je kako bi iskazao svoje žaljenje na društvenoj mreži Fejsbuk okačio fotografiju na kojoj su bila ispisana imena nastradalih, uz sveću i poruku: “Počivajte u miru”. Igrom sudbine Nenad Periš se tačno godinu dana kasnije suočio sa sopstvenom nesrećom kada mu je nestao sin.

Foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, Matej je noć između 30. i 31. decembra istrčao iz kluba “Gotik” u Beton hali, gde je bio s društvom i trčeći preko Karađorđeve i Travničke ulice stigao do Save promenade gde je ušao u reku Savu. Opsežna istraga trajala je skoro pet meseci, agonija porodice Periš trajala je predugo, a Matejev otac je nekoliko meseci bio u Beogradu. Matejevo telo isplivalo je 18. maja oko 9.20 sati kod Ade huje u beogradskom naselju Karaburma. Njegovo telo našli su kapetan broda i njegov kolega koji su prijavili polciiji da su uočili beživotno telo mladića nasukano ispod mosta kod pontona.

Prema vizuelnom izgledu odmah se mogla uočiti sličnost sa nestalim Spliaćaninom jer je utopljenik imao plavu majicu, farmerke, srebrni sat na ruci i jednu belu patiku sa slovom V. Nakon obdukcije i uzetog DNK sa DNK profilom njegovog oca Nenada utvrđeno je da je u pitanju Splićanin.

Kovčeg sa telom Mateja Periša bilo je izloženo u crkvi Sv. Ante u Beogradu gde su svi od njega oprostili Beograđani, a sutradan je njegov kovčeg dopremljen u Split, gde je sad u ponedeljak sahranjen u krugu najuže porodice i prijatelja.

Nakon nekoliko sati tog dana, Matejevi prijatelji i sugrađani poslali su mu poslednje zbog upaljenim bakljama i brodićima koji su bili u luci Split.

OBJEKTIV TV:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar