Smrt vreba u čuvenom letovalištu: Žena podigla slatko, malo stvorenje koje UBIJA na jeziv način (VIDEO)

U pitanju je jako lepa, ali smrtonosna vrsta hobotnice koju nikako ne bi trebalo "maziti"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen TikTok

Kejlin Filips Faruđio, američka agentkinja za nekretnine, umalo je izgubila život tokom boravka na Baliju jer joj se učinilo zgodno da uhvati u ruke jednu malu slatku hobotnicu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, ta živopisna životinjica upućenima je itekako poznata kao jedna od najotrovnijih morskih stvorenja, čije “naoružanje” može za samo nekoliko minuta da ubije čoveka, a smrt u većini slučajeva nastupa kao posledica gušenja zbog paralize dijafragme.

@kaylinmarie21 Called my dad crying 3 hours later in Bali? #blueringoctopus #bali #uluwatu #fyp #imdumb #thanksjesuschrist #ShowerWithMoxie #EnvisionGreatness ♬ Oh No Oh No Oh No No No – Dubskie

– Otrov tetrodotoksin može dovesti do toga da su žrtve potpuno svesne okoline, ali ne mogu da se pomeraju. Zbog paralize nemaju način da signaliziraju da im treba pomoć, odnosno da ukažu na nevolju – stoji, između ostalog, na Wikipediji u opisu plavoprstenaste hobotnice.

Ovi glavonošci inače žive u Tihom oceanu, narastu najviše do 20 centimetara, a najčešće se hrane račićima.

Na internetu je takođe moguće pronaći podatak da u sebi nose dovoljno otrova da ubiju 26 ljudi, a jednako je zastrašujuća i činjenica koja svedoči da žrtve zapravo nemaju pojma da ih je nešto ujelo.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar