SRAMNO! Lažna država Kosovo ruši Vašingtonski sporazum i pored UPOZORENJA Stejt departmenta

Beograd će pružiti čvrst i snažan odgovor na ponašanje Prištine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Lažna država Kosovo podnela je prijavu za članstvo u Savetu Evrope, čime je brutalno prekršila Vašingtonski sporazum. Beograd i Priština su 2020. u Beloj kući, u prisustvu tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, između ostalog potpisali i jedan paragraf koji se odnosi na jednogodišnji moratorijum na traženje članstva u međunarodnim organizacijama, odnosno na kampanju za povlačenje priznanja.

Zatim je, na godišnjicu potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, a po isteku moratorijuma, Stejt department pozvao dve strane da “nastave s moratorijumom na pitanja priznavanja koja komplikuju napredak u tehničkim oblastima”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, institucije lažne države nastavljaju da ruše Vašingtonski sporazum i pored upozorenja Stejt departmenta!

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je ministarka spoljnih poslova i dijaspore takozvanog Kosova Donika Gervala predala zvaničan zahtev za ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope i ocenio da je time Priština pokazala da je srušila još jedan sporazum i to Vašingtonski.

– Brutalno su ga pogazili i pregazili. Ne sekiraju se ni za šta – naglasio je šef države i dodao:

– Posle desetogodišnjeg gaženja Briselskog sporazuma, sad su pogazili Vašingtonski sporazum. Rezoluciju 1244 ni oni ni njihovi mentori nikada nisu poštovali. Na nama je da ne uđemo u mržnju i psihozu sukoba i da na odgovaran, racionalan i ozbiljan način pružimo čvrst i snažan odgovor.

Naveo je da je u skladu sa tim za danas u 11 časova zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Predsednik Vučić je juče istakao da se Srbija neće sklanjati pred ucenama i ultimatumima.

– U narednim nedeljama daćemo sve od sebe, da se borimo i čuvamo našu zemlju. Znate oni su mnogo jači, mislim da njihove mentore, oni koji su ih rodili. Vama je jasno da ključne zapadne zemlje vode ovu igru, a mi smo mala slobodarska zemlja koja se trudi da sačuva svoj suverenitet. Život je borba i borićemo se, nema povlačenja, nema predaje i nema sklanjanja pred ucenama i ultimatumima – odlučno je rekao predsednik. Opširnije o tome čitajte OVDE.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar