U ruskoj novinskoj agenciji u Berlinu pronađena NAPRAVA: Izazvala paniku – sumnja se da je EKSPLOZIVNA

Ruska ambasada u Berlinu saopštila je da je sinoć kroz prozor stambenog bloka bačena flaša

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Berlinski kriminalistički istražitelj i tužioci proučavaju napravu pronađenu u stambenoj zgradi u kojoj se nalazi osoblje ruske novinske agencije u gradskom okrugu Šteglic, saopštila je policija.

Naprava je pronađena u petak, a istražitelji ispituju koliko je bila opasna i kome je bila namenjena, izjavio je portparol berlinske policije i dodao da će u toku dana dati još informacija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ruska ambasada u Berlinu saopštila je da je sinoć kroz prozor stambenog bloka bačena flaša i da je u naknadnom pretresu pronađena improvizovana bomba, koju su nemački saperi (čistači mina) identifikovali i deaktivirali i zatražila od nemačkih vlasti da pronađu i kazne odgovorne za ovaj incident, prenosi TASS.

Novinska agencija RIA saopštila je da neki njeni novinari žive u tom berlinskom bloku.


Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zatražilo je danas da vlasti u Nemačkoj i drugim državama Evropske unije i NATO-a preduzmu korake da zaštite ruske novinare i njihove porodice u inostranstvu, naeo je Rojters.

– Politički motivisana odluka da se ruski mediji isključe iz etra u Evropskoj uniji bila je preteča fizičkog zastrašivanja ruskih novinara koje može kulminirati njihovom eliminacijom – navodi se u saopštenju ministarstva, prenela je britanska agencija.

BONUS VIDEO: Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar