Zagonetka zvana Novak Đoković: Nemci bruje o misterioznoj bolesti srpskog tenisera!

Postavlja se mnogo pitanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Povodom biografije “Novak Đoković – Ceo život u ratu” autora Danijela Mikša, nemačka štampa o srpskoj teniskoj zvezdi piše da je on velika zagonetka te da knjiga nudi malo odgovora te postavlja još više pitanja.

Autor Danijel Mikš opisuje nezaustavljivi sportski uspon čovjeka koji je polarizovao kao niko drugi njegovog faha – i to ne samo od odbijanja da se vakciniše protiv koronavirusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Knjiga “Novak Đoković – Ceo život u ratu” izašla je iz štampe 22. marta, ali recenzije još uvek stižu. Povod za najnoviju recenziju koju je sada objavio Frankfurter algemajne cajtung (FAZ) je verovatno i to što je Boris Beker, nemačka teniska ikona i bivši trener Đokovića u petak u Londonu osuđen na dve i po godine zatvora, od kojih najmanje polovinu mora da provede iza rešetaka – ali i početak masters turnira u Madridu na kojem učestvuje i prvi na svetskoj rang listi.

– To mi je slomilo srce. On je dugogodišnji prijatelj, bio mi je trener tri godine, on mi je blizak i neko ko je mnogo doprinio mom uspehu – rekao je Đoković u nedelju u Madridu, a prenose mnogi nemački mediji.

– Kao prijatelj,veoma sam tužan. Nadam se da će Beker preživjeti to vreme i da će, kada izađe iz zatvora, moći da živi svoj život.

Pod naslovom – Zagontena teniska zveza: Ko je Novak Đoković – FAZ piše:

– Šta je sa Novakom Đokovićem? Svet tenisa često sebi postavlja ovo pitanje. Prvo na početku njegove profesionalne karijere, kada se Srbin stalno žalio na sitne bolove u teškim situacijama i pravio medicinske pauze, da bi odmah potom nastavio da igra kao mladi teniski bog. Ili u trenutnoj fazi, u kojoj Đoković uporno odbija da se vakciniše protiv korone i radije ne učestvuje na velikim turnirima kao nedavno u SAD.

Autor članka Tomas Klem piše da je “svetski broj jedan nedavno svet tenisa stavio pred novu zagonetku. U polufinalu turnira u Beogradu, 34-godišnjak je izgubio odlučujući treći set od Andreja Rubljova, sa neverovatnih 0:6. Đoković je rekao da je njegov umor verovatno povezan sa bolešću koju je prebolio prethodnih nedjelja. Šta bi to moglo biti?”

– To nas dovodi do knjige koja pokušava da uđe u trag Đokovićevoj karijeri od srpskog klinca, koji je 1999. u pauzi između NATO vazdušnih napada dobijao lekcije tenisa, do rekordnog svetskog broja jedan sa svim usponima i padovima – piše FAZ.

– Svako ko malo zna o Đokoviću naučiće mnogo o njegovoj nezadrživoj motivaciji, njegovom životu i raznim za njega bitnim osobama. O tome da se Srbin bavi svojom profesijom sa ratničkim mentalitetom pisalo se tako često da je to postalo fraza.

Bonus video:

OBJEKTIV INTERVJU – Semir Osmanagić otkrio Novakov veliki plan: Evo šta Đoković namerava da uradi



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar