Borba za slobodu neće biti jeftina! Bajden se obraća naciji: “Ne napadamo Rusiju, već pomažemo Ukrajini”

Dok je Bajden obrazlagao zašto je tražio od Kongresa da odobri paket pomoći Ukrajini od 33 milijarde dolara, on je rekao da je borba u Ukrajini borba za slobodu i da neće biti jeftina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Predsednik SAD Džo Bajden govori u Beloj kući o predlogu zakona o dodatnom finansiranju od 33 milijarde dolara koji ima za cilj da pomogne Ukrajini.

Bajden je rekao da je ključeno da ovo finansiranje bude odobreno, i to što pre.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Mi ne napadamo Rusiju. Pomažemo Ukrajini da se odbrani od ruske agresije, i baš kao što je Putin odlučio da pokrene ovu brutalnu invaziju, mogao bi da odluči da prekine ovu brutalnu invaziju – dodao je on.

Zahtev od 33 milijarde dolara uključuje 20,4 milijarde dolara zatraženih za vojnu i bezbednosnu pomoć, uključujući 5 milijardi dolara dodatnih ovlašćenja za povlačenje, 6 milijardi dolara za Inicijativu za bezbednosnu pomoć Ukrajini i 4 milijarde dolara za Program inostranog vojnog finansiranja Stejt departmenta, rekao je ranije novinarima visoki zvaničnik administracije.

Dok je Bajden obrazlagao zašto je tražio od Kongresa da odobri paket pomoći Ukrajini od 33 milijarde dolara, on je rekao da je borba u Ukrajini borba za slobodu i da neće biti jeftina, ali će biti skuplja ako se svet uruši.

– Ovaj zakon nam je potreban da podržimo Ukrajinu u njenoj borbi za slobodu. Cena ove borbe nije jeftina, ali odustajanje od agresije će biti skuplje ako dozvolimo da se dogodi – rekao je on.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar