Ogromna kazna za UBISTVO na snimanju filma: Evo da li je KRIV i šta će biti sa Alekom Boldvinom

Biro za zdravlje i bezbednost na radnom mestu Novog Meksika je izrekao maksimalnu moguću finansijsku kaznu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Angela Weiss / AFP / Fred Hayes / Getty images / Profimedia, Printscreen/Youtube

Biro za zdravlje i bezbednost na radnom mestu Novog Meksika je izrekao maksimalnu moguću finansijsku kaznu od 137.000 dolara kompaniji za proizvodnju filmova zbog propusta u bezbednosti vatrenog oružja na snimanju filma “Rust” (Rdja) u oktobru prošle godine, kada je jedan član ekipe poginuo od revolvera u ruci glumca i producenta Aleka Boldvina.

Biro je saopštio da firma “Rust Movie Productions” mora da plati 136.793 dolara zbog propusta koji krše standardne protokole, uključujući svedočenje da su menadžeri proizvodnje preduzeli ograničene ili nikakve mere da otklone dva problema na snimanju pre smrtonosnog opaljivanja revolvera.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Biro je dokumentovao pritužbe članova ekiše na bezbednost oružja koje su zanemarene i rekao da stručnjacima za oružje nije bilo dozvoljeno da donose odluke o obuci za bezbednost.

– Utvrdili smo niz očiglednih opasnosti za zaposlene u vezi sa upotrebom vatrenog oružja i propustom rukovodstva (snimanja) da reaguje na te očigledne opasnosti – rekao je za AP Bob Dženovej, šef Biroa za bezbednost na radu.

Na ranču na periferiji Santa Fea 21. oktobra 2021. Boldvin je uperio revolver u članicu ekipe Halinu Hačins tokom snimanja scene u maloj crkvi, kada je pištolj opalio ubivši nju i ranivši reditelja Džoela Souzu.

Foto: Fred Hayes / Getty images / Profimedia

Alek Boldvin je u decembarskom intervjuu za Ej-Bi-Si njuz rekao da je na setu tog vestern filma u Novom Meksiku uperio revolver u Hačins po njenom uputstvu i da on nije povukao obarač. Novi izveštaj o zaštiti na radu potvrđuje da je revolver velikog kalibra Boldvinu uručio pomoćnik direktora Dejvid Hols, bez konsultacija sa specijalistima za oružje tokom ili posle punjenja oružja.

Biro je primetio da je Hols bio i koordinator za bezbednost, i da je bio svedok dva slučajna opaljivanja oružja na snimanju, i da on i drugi rukovodioci koji su znali za te probleme, nisu preduzeli nikakve istražne, korektivne ili disciplinske radnje. Članovi filmske ekipe su rekli da su bili uznemireni zbog tih slučajeva.

Istražitelji su otkrili da su menadžeri snimanja ograničili rad malog tima koji je kontrolisao oružje tokom snimanja, a bio je zadužen i za druge poslove iako se to osoblje žalilo zbog toga.

Foto: Shutterstock

Biro je primetio da producenti filma nisu osigurali da se bojeva municija ne donosi na mesto snimanja, što je kršenje bezbednosnih propisa. Sastanci o bezbednosti su održavani, ali ne svakog dana kada je korišćeno oružje, iako je to potrebno.

Istrage o mogućim krivičnim optužbama još su u toku.

Novi Meksiko se po lokacijama za snimanje koje nisu holivudske, takmiči s drugim državama. Filmske produkcije tamo poslednjih godina hrle da bi iskoristile raznolik pejzaž Novog Meksika, umerene cene i velikodušne državne podsticaje, uključujući subvencije od 25 do 35 odsto za video produkciju što pomaže posebno malim filmskim stvaraocima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Beta

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar