PREMIJERA

Audi Urban Sphere: Stigao je ultraluksuzni minivan za kineske metropole (FOTO+VIDEO)

Udobna sedišta pružaju osećaj leta u prvoj klasi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Audi

Audi je predstavio trećeg i poslednjeg člana Sphere porodice! Reč je o konceptu električnog minivana, dizajniranog za kinesko tržište, tačnije njihove megagradove.

Urban Sphere je razvijen u skladu sa željama tamošnjih kupaca, a rezultat je četvorotočkaš impresivnih dimenzija (dužina 5,51, širina 2,01, visina 1,78 metara), opremljen futurističkim gedžetima.

Pogonski sistem

Minivan je zasnovan na Volkswagenovoj PPE platformi za električna vozila, koja će pokretati budući crossover Audi Q6 E-Tron.

Poseduje dva elektromotora, ukupne snage 395 KS i AWD (All-wheel-drive).

Paket baterija (120kWh) garantuje autonomiju do 750 kilometara. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, dostiže kapacitet za 300 km posle 10 minuta punjenja.

Audi je planirao autonomni sistem vožnje (Nivo 4), koji se očekuje u svakodnevnoj upotrebi u drugoj polovini dekade. To znači da će vozilo moći samostalno da se kreće u dužim vremenskim intervalima.

Foto: Audi

Kabina iz snova

Udobna sedišta su razdvojena i pružaju osećaj leta u prvoj klasi, a mogu se rotirati do 60 stepeni.

Putnici uživaju u ogromnom (transparentnom) OLED displeju, idealnom za video-pozive, surfovanje internetom i gledanje filmova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tu su ekrani ugrađeni u sedišta i drugi gedžeti, poput senzora za detekciju stresa! Ukoliko oseti napetost putnika, vozilo će ponuditi različite programe za relaksaciju (video-sadržaj ili muziku).

Audi nije otkrio da li će Urban Sphere dočekati serijsku proizvodnju, ali nas ne bi začudilo da stigne do autosalona, posebno u Kini.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar