“Kao da je zaspao”: Majka preminulog rudara NEUTEŠNA – Ispratila sam ga na posao, cvet moje mladosti ode

Ona kaže da su za nesreću saznali kada je njen drugi sin, koji takođe radi u rudniku, otišao na posao i saznao šta se desilo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

– On je bio smenovođa, morao je da ostane da povuče smenu, da spase ljude, nije mogao prvi da izađe. Bilo je dosta mladih i on je bio mlad, ali je imao veliko iskustvo, jer je u rudniku radio 20 godina – kaže Anka Zlatković, majka Darka Zlatkovića (43), rudara poginulog u nesreći u rudniku “Soko”.

Ona kaže da su za nesreću saznali kada je njen drugi sin, koji takođe radi u rudniku, otišao na posao u prvu smenu i onda saznao šta se desilo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nadali smo se.. Drugom sinu su rekli šta se desilo, ali on nije smeo odmah da nam kaže.

Anka kaže da je Darko radio i studirao paralelno kako bi završio fakultet i dobio posao šefa smene.

– Prvo je radio kao vozač, pa kao pomoćnik, pa kopač, pa je onda vanredno završio fakultet i dao državni ispit u Beogradu da bi postao nadzornik. Nije imao sreće sa ženama, bio je realan čovek, nije bio zloban. Cvet mladosti moje ode… – rekla je ona.

– Sinoć sam ga ispratila na posao tu ispred kuće: ‘Sine, ajde, ljubite majka, ajde ženi se’. On kaže: ‘Dobro majka, hoću’ – priča Anka kroz suze.

Jedan od rudara koji je izvukao Darkovo telo opisao je da na sebi nije imao vidljive povrede.

– Kao da je zaspao. Ja sam ga izvukao. Prekrstio sam se i poljubio ga… – opisuje rudar trenutke kada je pronašao Darkovo telo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar