Kijev tvrdi: Putin je već odredio TAČAN DATUM – evo kada će kraj rata u Ukrajini

Rusija na taj datum svake godine održava ekstravagantnu paradu za Dan pobede

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/MIKHAIL TERESHCHENKO / KREMLIN P,Shutterstock

Ruski predsednik Vladimir Putin je već odredio kada će biti kraj rata u Ukrajini, tvrde zvaničnici u Kijevu, a taj datum poklapa se sa onim kada Rusija slavi pobedu nad nacistima u Drugom svetskom ratu – 9. maj.

Generalštab oružanih snaga Ukrajine saopštio je da “ruska propaganda nameće ideju da rat mora biti završen pre 9. maja 2022. godine”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Rusija na taj datum svake godine održava ekstravagantnu paradu za Dan pobede na moskovskom Crvenom trgu kako bi obeležila predaju nacističke Nemačke i kraj Drugog svetskog rata.

Generalštab oružanih snaga Ukrajine je u objavi na Fejsbuku naveo:

– Prema dostupnim informacijama, među ljudstvom oružanih snaga Ruske Federacije stalno se sprovodi propagandni rad, koji nameće ideju da rat mora biti završen pre 9. maja 2022.

U ovoj objavi se takođe tvrdi da su ruske medicinske ustanove, postavljene na teritoriji blizu granice sa Ukrajinom, pune ranjenih ruskih vojnika koji su učestvovali u ratu i naišli na jedinice odbrambenih snaga.

U postu dodaju:

– Neprijatelj pod hitno preduzima mere za obnavljanje borbene sposobnosti vazdušno-desantnih jedinica koje su pretrpele kritične gubitke u ljudstvu i vojnoj opremi.

Ukrajinske oružane snage saopštile su da se ruske snage suočavaju sa ogromnim poteškoćama u ukrajinskim gradovima i nemaju podršku lokalnog stanovništva.

BONUS VIDEOIzvor: Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar