Svet bežičnih mreža: Wi-Fi 6E donosi revoluciju?

Bolja sigurnost, veća brzina i snaga signala je među prioritetima nove tehnologije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Wi-Fi 6 je na tržištu već neko vreme, a mnogi proizvodi nude podršku za ovu tehnologiju. Konstantni napori se ulažu u poboljšanje Wi-Fi tehnologija, kada je u pitanju sigurnost, brzina i snaga signala.

Sada je Ajit Pai, predsedavajući FCC organizacije, objavio planove o tehnologiji naredne generacije – Wi-Fi 6E. Prema njegovim navodima, ovo je korak koji predstavlja najveću priliku u Wi-Fi i kompletnoj bežičnoj tehnologij.

Izveštaj FCC-a ukazuje na plan da se kreira 1200MHz spektrum, koji će biti dostupan za nelicencirano korišćenje – posebno 6GHz opseg (5.925–7.125 GHz). Promena bi trebalo da omogući da Wi-Fi dobije nisku latenciju i viši protok.

FCC se nada da će promena omogućiti značajan korak u rastu Internet of Things. Međutim, ove potencijalne promene Wi-Fi tehnologije zahtevaju i promene hardvera. Prema navodima, današnji uređaji ne podržavaju i neće podržavati 6GHz opseg. Nakon što se spektrum verifikuje za Wi-Fi korišćenje, korisnicima će biti potrebna nadogradnja hardvera kako bi iskoristili prednosti tehnologije.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: benchmark.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar