“Putin štampa dolare”: ŠOK tvrdnje iz Amerike, u sve upleli i Severnu Koreju

Prema pisanju nekoliko američkih portala, Vladimir Putin je tu mašinu za pravljenje američke valute nabavio od Severne Koreje pre desetak godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/Alexei Nikolsky/Sputnik/Kremlin Pool Photo via AP, Shutterstock

Američki ekonomski analitičari su zbunjeni hladnom reakcijom Kremlja na neverovatne ekonomske sankcije koje je Zapad uveo Rusiji. Iako se tvrdi da će ruska ekonomija zbog navedenih sankcija pretrpeti neverovatne posledice i da će ruska privreda uskoro da propadne, mnogi ekonomski analitičari navode, među kojima i Džejms Gordon, zbog čudne reakcije Kremlja, da Rusija ima neke skrivene rezerve novca (dolara) i zlata.

– Prosto je neverovatno da Putin i njegovo okruženje mirne glave gledaju na ove sankcije. Ovde je u pitanju nešto drugo što šira javnost ne zna – navodi Gordon.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U poslednje vreme pojavila se informacija koja je veoma zabrinula Vašington, a to je da Moskva ima štampariju koja pravi prave dolare.

Ilustracija,foto: Shutterstock

Trampa dveju zemalja

Naime, prema pisanju nekoliko američkih portala, Vladimir Putin je tu mašinu za pravljenje američke valute nabavio od Severne Koreje pre desetak godina. Putin tom mašinom stabilizuje svoju ekonomiju jer pravi dolare koji mu pomažu da Rusija finansijski i monetarno ne bankrotira. Prema navodima tih portala, Rusija je dobila tu mašinu od Severne Koreje, a zauzvrat je obećala Pjongjangu da će narednih 30 godina besplatno dopremati velike količine hrane, koja je deficitarna roba u ovoj azijskoj zemlji. Ono što se s pravom postavlja kao pitanje je odakle Severnoj Koreji mašina koja pravi prave dolare.

Neverovatna priča

Priča počinje za vreme Drugog svetskog rata. Milioni američkih vojnika nalazili su se u Evropi. Šine su radile i posle kraja rata, jer je veliki broj američkih vojnika ostao u Evropi, a otpočeo je i Maršalov plan, program ekonomske pomoći evropskim zemljama uništenih ratom. U jednom trenutku, američka vlada odlučila je da joj mašine za štampanje dolara u Evropi nisu više potrebne i da treba da budu rashodovane. Jednoj od njih to se i desilo, ali je druga, zbog početka Korejskog rata i koncentracije velikog broja vojnika na tom poluostrvu, tamo i prebačena.

Korejski rat

Zato su odlučili da u Evropu prebace mašine za štampanje dolara, sa klišeima i hartijom. Mašine su radile i posle kraja rata, jer je veliki broj američkih vojnika ostao u Evropi, a otpočeo je i Maršalov plan, program ekonomske pomoći evropskim zemljama uništenih ratom. U jednom trenutku, američka vlada odlučila je da joj mašine za štampanje dolara u Evropi nisu više potrebne i da treba da budu rashodovane. Jednoj od njih to se i desilo, ali je druga, zbog početka Korejskog rata i koncentracije velikog broja vojnika na tom poluostrvu, tamo i prebačena.

Bez priznanja

Međutim, u jednom od napredovanja na jug, korejski komunisti zaplenjuju mašinu, klišee i hartiju. Prebacuju ih na sever i tako u Severnoj Koreji počinje proizvodnja, ne falsifikovanih, već pravih američkih novčanica. Sumnje da se nešto Neki se bore na severnoafričkom, potom i na italijanskom ratištu, drugi u Britaniji čekaju na iskrcavanje u Francusku. Svima njima potrebno je isplatiti dnevnice.

Američka vlada takođe novčano pomaže i vlade koje se nalaze u izbeglištvu i vojnike iz tih država koji su pred nemačkom najezdom našli utočište na slobodnim teritorijama u Evropi i Severnoj Africi. Američki zvaničnici zaključuju da prebacivanje velikih količina gotovog novca preko Atlantika nije dovoljno bezbedno. Nemačke podmornice u to doba još uvek su predstavljale opasnost po savezničke brodove, koje je takođe valjalo koristiti za prebacivanje ljudstva i tehnike, a ne pakete novca.

Tačna teorija

Da je ova teorija zaista tačna, govori podatak da je pre 15 godina na jednom brodu američka mornarica pronašla nekoliko kontejnera punih „superdolara”, falsifikovanih banknotama od sto dolara toliko visokog kvaliteta da se gotovo i ne razlikuju od originala. Do dan-danas eksperti nisu pronašli razliku ovih i pravih dolara.

– To je zato što razlike nema – rekao je Gordon.

Piše: Filip Radojčić 

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 15. MART 

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Згрожена сам због напада на Владимира Путина. То је невиђена мржња према руском народу, православљу. То се и нама исто дешава. Мржња према Србији Српској Православној цркви. Сада је јасно одакле је потекла Корона. Из нацистичких лабораторија у Украјини. И гле, гле чуда нико не говори о нацизму, и ЗЕЛЕНСКОМ, о НАТО ПАКТУ! То су људи? Владимир Путин је нешто најбоље што нам се могло десити у овом сата истичком свету. Он је ЛЕК ПРОТИВ СОТОНА 21 века. Браво Путине чисти олош!

    Odgovori

Ostavite komentar