“Opet bih isto uradio”: Rus koji je napravio skandal tokom dodele medalja nastavlja da šokira i provocira

Kuljak se na postolju pojavio sa slovom Z na grudima, kakvo se nalazi na ruskim tenkovima koji su u Ukrajini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Ruski gimnastičar Ivan Kuljak (20) šokirao je celi svet ovoga vikenda nakon što je izašao na ceremoniju dodele medalja na Svetskom prvenstvu u gimnastici u Dohi s obeležjima ruske vojske.

Dvadesetogodišnjak je osvojio treće mesto na svetskoj smotri, a u Dohi je mogao nastupiti samo ako se odrekne nastupanja pod zastavom Rusije. Kuljak nije smeo da nosi obeležja svoje zemlje i ta je pravila prihvatio, ali je sve šokirao na dodeli medalja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svi su primetili slovo ‘Z’ na njegovim grudima, isto kakvo se nalazi na ruskim tenkovima koji su u Ukrajini. Mnogi su odmah zaključili da je tim potezom mladi Rus poslao podršku vojnim snagama koji vrše agresiju u Ukrajini.

“Samo sam htio pokazati svoj stav”

Kuljak je sada u razgovoru za “Russia Today” progovorio o svom potezu i rekao da uopšte ne žali za onim što je uradio.

Foto: Printscreen/twitter

– Da mogu opet da biram dali ću izaći sa slovom Z na grudima ili ne, učinio bih isto. Video sam to na našim jedinicama i pogledao šta znači ovaj simbol. Ispostavilo se da znači “za pobedu” i “za mir”. Samo sam hteo da pokažem svoj stav, kao sportista uvek ću se boriti za pobedu i igrati za mir – rekao je Kuljak, za kojega je zbog ovog poteza Međunarodna gimnastička federacija zatražila pokretanje postupka.

Da stvar bude još gora, Kuljak je na dodeli medalja stajao sa slovom Z pored Ukrajinca Ilije Kovtuna, koji je osvojio zlatnu medalju.

BONUS VIDEO:

Misterija slova Z na grudima: Rus rešio da se oglasi i iznese sve u javnost – ovo je prava istina!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar