Sicilijanski hleb sa maslinama i paradajzom možete da napravite kao dodatak uz ručak, a možete i samog da ga jedete za večeru.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Sastojci:
500 g belog brašna
2 kašike soli
20 g svežeg kvasca
350 ml mlake vode
2 kašike paste od maslina
4 kašike sušenog paradajza
4 kašike parmezana
Priprema:
Brašno i so prosejte. Kvasac rastvorite u vodi. U brašnu napravite udubljenje i isipajte kvasac i maslinovo ulje. Zamesite meko testo i mesite dok ne prestane da se lepi. Testo stavite u duboku posudu, premažite maslinovim uljem, pokrijte folijom i otavite 90 – 120 minuta da naraste ili dok duplo ne naraste. Razvijte u koru u obliku pravouganoika, veličine 50×20. premažite namazom od maslina. Posipajte preko sitno iseckani paradajz, rendan parmezan i uvijte u rolat.
Rolat uvijte u prsten, pa krajeve podvijte nadole. Stavite u nauljanu tepsiju i ostavite da naraste nekih 30 – 40 minuta. Na sakih 5 cm napravite proreze. Pecite u rerni na 220 stepeni. U početku 3 puta u toku 1 minuta prskajte zidove rerne i dno sa prskalicom sa vodom, dok hleb ne porumeni.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)