Odgovor Rusije na sportske sankcije: Donela je jednoglasnu odluku!

- Očigledno nam je da su sve odluke donete pod snažnim pritiskom spolja - navodi ROK

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mladen ANTONOV / AFP / Profimedia

Komisija sportista Ruskog olimpijskog komiteta jednoglasno se povlači sa sastanka MOK-a.

Saopštenje ROK-a vam prenosimo u celosti:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Juče smo obavešteni da će danas, 1. marta 2022. godine, biti održan sastanak rukovodstva MOK-a sa komisijama sportista NOK-a na kojem će se razgovarati o preporukama koje je MOK prethodno usvojio i objavio o proceduri našeg učešća na međunarodnim takmičenjima.

Pre svega, ove preporuke smatramo diskriminacijom na osnovu nacionalnosti. U ovom slučaju, ovo se odnosi na ruske i beloruske sportiste. Nažalost, ovo je jasan znak transformacije međunarodnog sporta u instrument političkih igara.

Pogotovo kada se uzme u obzir kako se pozicija Međunarodnog olimpijskog komiteta menjala korak po korak ka uklanjanju sportista i sportskih organizacija naše dve zemlje.

Očigledno nam je da su sve odluke donete pod snažnim pritiskom spolja, sila koje su daleko od razumevanja principa integriteta olimpijskog pokreta i nemešanja politike u sport.

Sada su zakazane neke konsultacije, ali tek nakon što se odluke donesu, pa čak i sprovedu. Ispostavilo se da mišljenje sportista, naše mišljenje više nije važno – navodi se u saopštenju na sajtu ROK.

Bonsu video:

SRAMOTA! Najteži udarac za Novaka Đokovića, ostao je bez važnog sponzora!Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar